Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 17267x přečteno
⭐ NOVINKA ⭐ Tradiční Česká granola pro pořádné jedlíky. 😍
Cítíš tu vůni Itálie? Za to můžu já! Do salátu, omáčky, těstovin… se mnou vykouzlíš jídlo, jako by jej připravoval sám Ital. Obsahuju jen rozmarýn, tymián, oregano a bazalku, takže se nemusíš bát, že bys jídlo přesolil!
⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Čím kratší trvanlivost, tím větší sleva – až do 50 %. Pouze do vyprodání zásob.
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Chystáte se péct domácí pizzu nebo máte chuť na těstoviny? Pak je naše směs přímo pro vás. Obsahuje koření, které by v pravé středomořské kuchyni rozhodně nemělo chybět. Výrazné aroma, které vás omámí okamžitě po otevření krabičky, a příjemná chuť se neztratí ani při přípravě vepřového nebo drůbežího masa. A pokud směs přidáte do omáčky, skvěle podtrhne její chuť.
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Jak skladovat potraviny sušené mrazem
22.03.21 | 13227x přečteno | 5 minut
Proč jíst mrazem sušené ovoce?
15.03.21 | 5843x přečteno | 7 minut
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí