⭐ NOVINKA ⭐ Tradiční Česká granola pro pořádné jedlíky. 😍

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0735

Italská směs lyofilizovaná

Cítíš tu vůni Itálie? Za to můžu já! Do salátu, omáčky, těstovin… se mnou vykouzlíš jídlo, jako by jej připravoval sám Ital. Obsahuju jen rozmarýn, tymián, oregano a bazalku, takže se nemusíš bát, že bys jídlo přesolil!

⚠️ Zachraň surovinu s končícím datem minimální trvanlivosti! Čím kratší trvanlivost, tím větší sleva – až do 50 %. Pouze do vyprodání zásob.

  • 100% mrazem sušené bylinky
  • poctivá chuť bylinek bez přidaných aditiv
  • šetrné sušení zachová živiny, aroma a barvu
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:

Italská směs lyofilizovaná

Informace o produktu

Chystáte se péct domácí pizzu nebo máte chuť na těstoviny? Pak je naše směs přímo pro vás. Obsahuje koření, které by v pravé středomořské kuchyni rozhodně nemělo chybět. Výrazné aroma, které vás omámí okamžitě po otevření krabičky, a příjemná chuť se neztratí ani při přípravě vepřového nebo drůbežího masa. A pokud směs přidáte do omáčky, skvěle podtrhne její chuť.

TOP informace o italské směsi koření

  1. Směs neobsahuje sůl.
  2. Funguje jako přírodní ochucovadlo.
  3. Rozmarýn je zelená, hustě větvená rostlina dorůstající až dvou metrů.
  4. Bylinky si lyofilizací zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

22.03.21 | 13227x přečteno | 5 minut

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

15.03.21 | 5843x přečteno | 7 minut

Základní specifikace
  • Složení bylinky lyofilizované (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka)
  • Surovina Bazalka
  • Zpracování Kousky
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Litva
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování Skladujte v chladu, suchu a temnu. Chraňte před přímým slunečním zářením.
  • Balení PET dóza
  • Úprava kousky bylinek
  • Typ sušení sušení mrazem
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 1100 kJ / 210 kcal
  • Tuky 2 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,2 g
  • Sacharidy 37 g
  • z toho cukry 2 g
  • Vláknina 22 g
  • Bílkoviny 23 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Aritmetický průměr z 0 udělených hodnocení.

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Informace k získávání recenzí
Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?