Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Italská směs lyofilizovaná (mrazem sušená)

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Cítíš tu vůni Itálie? Za to můžu já! Do salátu, omáčky, těstovin… se mnou vykouzlíš jídlo, jako by jej připravoval sám Ital. Obsahuju jen rozmarýn, tymián, oregano a bazalku, takže se nemusíš bát, že bys jídlo přesolil!

          • 100% mrazem sušené bylinky
          • poctivá chuť bylinek bez přidaných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny, aroma a barvu

Detailní informace

20g
Skladem
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Italská směs lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Chystáte se péct domácí pizzu nebo máte chuť na těstoviny? Pak je naše směs přímo pro vás. Obsahuje koření, které by v pravé středomořské kuchyni rozhodně nemělo chybět. Výrazné aroma, které vás omámí okamžitě po otevření krabičky, a příjemná chuť se neztratí ani při přípravě vepřového nebo drůbežího masa. A pokud směs přidáte do omáčky, skvěle podtrhne její chuť.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Směs neobsahuje sůl.
  2. Funguje jako přírodní ochucovadlo.
  3. Rozmarýn je zelená, hustě větvená rostlina dorůstající až dvou metrů.
  4. Bylinky si lyofilizací zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
  5. Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% bylinky (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka)
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 20 g
Úprava kousky bylinek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyzkoušejte místo klasických třeba vegan těstoviny spolu s naším dalším kořením!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: