Italská směs lyofilizovaná (mrazem sušená)
Související produkty
Detailní popis produktu
Italská směs lyofilizovaná (mrazem sušená)
Informace a výživové hodnoty
Chystáte se péct domácí pizzu nebo máte chuť na těstoviny? Pak je naše směs přímo pro vás. Obsahuje koření, které by v pravé středomořské kuchyni rozhodně nemělo chybět. Výrazné aroma, které vás omámí okamžitě po otevření krabičky, a příjemná chuť se neztratí ani při přípravě vepřového nebo drůbežího masa. A pokud směs přidáte do omáčky, skvěle podtrhne její chuť.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Směs neobsahuje sůl.
- Funguje jako přírodní ochucovadlo.
- Rozmarýn je zelená, hustě větvená rostlina dorůstající až dvou metrů.
- Bylinky si lyofilizací zachovaly svou chuť i výživové hodnoty.
- Skladuje se při 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Složení | 100% bylinky (rozmarýn, tymián, oregano, bazalka) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 20 g |
Úprava | kousky bylinek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Vyzkoušejte místo klasických třeba vegan těstoviny spolu s naším dalším kořením!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.