Imuna lyofilizovaná (mrazem sušená) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Imuna lyofilizovaná (mrazem sušená) prášek
Informace a výživové hodnoty
Pořádnou dávku energie vám Imuna dopřeje díky mrazem sušenému pomeranči, černému rybízu, banánu, citronu, zázvoru a tymiánu, vše bez přidaných cukrů a konzervačních látek, proto je vhodná opravdu pro každého. Ať už si prášek přidáte do kaše a dezertů nebo jej smícháte s vodou a vypijete, z výsledku budete zaručeně nadšeni! Chutná až nebezpečně skvěle!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Neobsahuje přidaný cukr.
- Prášek je také jemným přírodním barvivem.
- Je 100% přírodní – žádné GMO.
- Použijete jej rychle a efektivně.
- RAW potravina – co to znamená se dozvíte v našem článku.
Složení | pomeranč, černý rybíz, banán, citron, zázvor, tymián |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 130 g |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Použijte prášek při pečení spolu s našimi 100% ořechovými moukami!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 336 kJ / 1569 kcal |
Tuky | 1,4 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,3 g |
Sacharidy | 58 g |
z toho cukry | 47,8 g |
Vláknina | 24,6 g |
Bílkoviny | 7 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.