Hřebíčkový extrakt

196 Kč 170 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chceš dodat svému pokrmu ten správný šmrnc? Ze široké nabídky extraktů si do své kuchyně určitě najdeš ten nejvhodnější. Nemusíš být ani profesionální cukrář, abys nás mohl používat. Jsme tu pro všechny!

          • stačí jen pár kapek
          • bez přidaných cukrů
          • zvýrazní chuť a vůni vašich pokrmů

Detailní informace

5ml
Skladem
196 Kč
170 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hřebíčkový extrakt

Informace a výživové hodnoty 

Jako koření se suší kalichy s poupaty stromu hřebíčkovce kořenného, který pochází z Moluckých ostrovů v Indonésii. Jeho typická lehce kořeněná chuť a příjemné výrazné aroma jsou nenahraditelné v celé řadě pokrmů po celém světě. Největší oblibě se těší během Vánoc, jelikož je nepostradatelnou složkou vánočního pečiva či svařeného vína a dokonale kombinuje zejména se skořicí a kardamomem, a to jak ve slaných, tak i sladkých jídlech. Čerstvý hřebíček rychle ztrácí svou chuť, což vám u extraktu nehrozí, stačí přidat jen pár kapek do těsta a vaše perníčky budou vonět jako nikdy předtím. Extrakt před použitím protřepejte.  

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Sušený hřebíček by měl mít světle hnědou až hnědou barvu – tmavší znamená, že je starý nebo závadný.
  2. Jedna kapka extraktu se rovná čtyřem celým hřebíčkům.
  3. Výroba extraktů probíhá v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje práci znevýhodněným ženám.
  4. Získal ocenění Great Taste Awards 2016 – 1 hvězda.
  5. A ocenění World Food Innovation Awards 2015 za nejlepší novou ingredienci.

Základní specifikace
Složení Emulgátor – polysorbát 80 a extrakt hřebíčku (35%)
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Velká Británie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení lahvička s kapátkem
Úprava extrakt
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku – například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu, a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu, a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, kde nám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní extrakt.“
 

Jak se extrakty vyrábějí?

Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce nebo vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice (éterické oleje) a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek. V extraktech Spice Drops se ale místo etanolu používá polysorbát 80, který je vyroben z přírodního sorbitolu a kyseliny olejové, je všestranný, vysoce účinný a zcela netoxický, nemutagenní a nekarcinogenní.

 

Tip

Zahřejte se horkým nápojem z naší jemně mleté ​​hořké čokolády a přidejte kapku extraktu pro ten správný šmrnc!

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Extrakty
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: Emulgátor – polysorbát 80 a extrakt z hřebíčku (35%)
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Velká Británie
Trvanlivost: 3–18 měsíců
Skladování: do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: skleněná lahvička s kapátkem
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: extrakt
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: -
Tuky: -
z toho nasycené mastné kyseliny: -
Sacharidy: -
z toho cukry: -
Vláknina: -
Bílkoviny: -
Sůl: -
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: