Hrášek lyofilizovaný (mrazem sušený)

99 Kč 86 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem sladký, křupavý a zelený! Kdepak mandle moringa, hrášek jsem! Čerstvě utržený a mrazem usušený, aby mi barva i vitamíny zůstaly. Svačinky a saláty budou dnes obzvlášť křupavé!

Detailní informace

40g
Skladem
99 Kč
86 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hrášek lyofilizovaný (mrazem sušený)

Informace a výživové hodnoty

Hrách je známý pro svůj vysoký podíl rostlinných bílkovin. Vegetariánům částečně nahrazuje živočišné bílkoviny, ale má mnoho benefitů pro každého z nás! Vypadá krásně v salátech, polévkách i jako dekorace na dezertech, kterým dodá originální vzhled i chuť. Speciální technologií je hrách šetrně sušený mrazem, takže jeho chuť, vůně a nutriční látky v něm zůstaly. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. živiny jsou zachovány
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. příjemná křupavá konzistence
  4. před zmrazením byly pečlivě dozrálé
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% hrášek
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 40 g
Úprava hrášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl  připálenina. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do zeleninových smoothies
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • do polévky a omáčky
  • do salátu

 

Tip

Zabalte si hrášek do produktivní krabičky a můžete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 360 kJ / 1500 kcal
Tuky 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 47 g
z toho cukry 5 g
Vláknina 19 g
Bílkoviny 25 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: