Hrášek lyofilizovaný

od 104 Kč od 90 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem sladký, křupavý a zelený! Kdepak mandle moringa, hrášek jsem! Čerstvě utržený a mrazem usušený, aby mi barva i vitamíny zůstaly. Svačinky a saláty budou dnes obzvlášť křupavé!

Detailní informace

40g
Skladem
104 Kč
90 Kč bez DPH
100g
Vyprodáno
153 Kč
133 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hrášek lyofilizovaný

Informace a výživové hodnoty

Hrách je známý pro svůj vysoký podíl rostlinných bílkovin. Vegetariánům částečně nahrazuje živočišné bílkoviny, ale má mnoho benefitů pro každého z nás! Vypadá krásně v salátech, polévkách i jako dekorace na dezertech, kterým dodá originální vzhled i chuť. Speciální technologií je hrách šetrně sušený mrazem, takže jeho chuť, vůně a nutriční látky v něm zůstaly. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny v hrášku jsou lyofilizací zachovány.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Má příjemnou křupavou konzistenci.
  4. Před zmrazením byly pečlivě dozrálé.
  5. Skladuje se do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% hrášek
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 40 g
Úprava hrášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. 

 

Tip

Zabalte si hrášek do sváčonosič a budete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 360 kJ / 1500 kcal
Tuky 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 47 g
z toho cukry 5 g
Vláknina 19 g
Bílkoviny 25 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Doplňkové parametry

Kategorie: VAŘENÍ A PEČENÍ
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: hrášek lyofilizovaný celý
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu: Litva
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: PET dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: celé kuličky hrášku
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1400 kJ / 330 kcal
Tuky: 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 46 g
z toho cukry: 5 g
Vláknina: 19 g
Bílkoviny: 24 g
Sůl: 0,02 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: