Hovězí guláš s bramborami
Související produkty
Detailní popis produktu
Hovězí guláš s bramborami
Informace a výživové hodnoty
Lahodné kousky jemného hovězího masa, brambor a směs husté zeleniny se spojují v chutné rajčatové omáčce a vytvářejí fantastický guláš. Příprava je neuvěřitelně jednoduchá: stačí přidat vodu libovolné teploty (360 ml na 100 g) a počkat. Díky obsaženým sacharidům a bílkovinám je to neuvěřitelně všestranný pokrm, který si můžete vychutnat kdykoli a kdekoli. Kapsičky vydrží až 7 let a trvanlivost plechovky je neuvěřitelných 25 let! Je to tedy fantastické jídlo pro každého, kdo se chce předzásobit potravinami nebo se jen ujistit, že je připraven na jakoukoli situaci. Každá směs se před lyofilizací vaří, což pomáhá snižovat celkovou hmotnost a usnadňuje skladování potravin. Ideální pro ty, kteří chtějí zajistit, aby měli v každé situaci přístup k vydatnému jídlu. Balení je znovuuzavíratelné, takže se po otevření nemusíte bát, že se obsah rychle zkazí.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou při lyofilizaci zachovány.
- Výrobek má dlouhou trvanlivost.
- V kapsičce najdete směs masa, brambor, zeleniny s rajčatovou omáčkou.
- Produkt je ve znovuuzavíratelném balení.
- Z kapsy se nají jedna osoba, z plechovky až šest.
Složení | brambory nakrájené na kostičky (29 %), vařené hovězí kousky (10 %), nakrájená mrkev, zelené fazolky, nakrájená cibule, řepkový olej, rajčatový protlak, kukuřičná mouka, sůl, bílý pepř |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelná kapse / plechovka |
Úprava | nespecifikované |
Velikost | 100 g / 600 g |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace, neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Vyzkoušejte přidat i další mrazem sušenou zeleninu.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2199 kJ / 527 kcal |
Tuky | 30,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 4,9 g |
Sacharidy | 38,9 g |
z toho cukry | 6,5 g |
Vláknina | 8,1 g |
Bílkoviny | 19,92 g |
Sůl | 4,3 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.