Hořká 60% vegan čokoláda z Peru

od 206 Kč od 179 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem jemná, hořko-sladká čokoládová kráska s neobyčejným tvarem. Tak už mě zkus, na co ještě čekáš?! Rozplynu se na jazyku a dezertům dodám krásný vzhled a neodolatelnou chuť!

          • vhodná pro vegany 
          • obsahuje pouze kakaovou hmotu a cukr
          • výrazná a hořká, zároveň sladká ovocná chuť

Detailní informace

500g
Skladem
206 Kč
179 Kč bez DPH
1kg
Skladem
386 Kč
336 Kč bez DPH
4kg
Skladem
1 449 Kč
1 260 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hořká 60% vegan čokoláda z Peru

Informace a výživové hodnoty 

Neodolatelně jemná chuť a praktický tvar. Můžete ji zobat jen tak po kouscích, použít na zdobení dezertů nebo ji rozpustit, a vytvořit tak pralinky nebo ganache. Pokud jste hledali drobné kousky čokolády pro dokonalé sušenky nebo ozdobu dezertů, tyhle jsou ty pravé. Pouze kakao a cukr, žádná další aditiva, opravdová čokoládová chuť. Za touto dobrotu stojí italská továrna na čokoládu Agostoni nedaleko Milána, kde už od roku 1946 poctivě vytváří stále nové recepty a zkouší, jak nejlépe zpracovat kakaové boby a vytvořit tak čokoládu, která obstojí i před tím největším kritikem. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje 33 % kakaového másla a minimálně 61 % kakaa.
  2. Neobsahuje sójový lecitin.
  3. Theobrama cacao – latinský název kakaovníku – znamená „jídlo bohů“.
  4. Díky svému tvaru se skvěle hodí do drobných dezertů a pečiva.
  5. Správná teplota pro použití pro temperování je 31–32 °C.

Základní specifikace
Složení kakaová hmota z Peru, cukr
Země původu Itálie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikováno
Úprava nespecifikováno
Obchodní třída nespecifikováno
Odrůda nespecifikováno

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se získává kakao a kakaové boby?

Kakaovníky se obírají většinou dvakrát ročně. Plody jsou připraveny na sklizeň, když jsou žluté nebo červené. Po sklizni se boby ručně louskají a následně fermentují. Fermentací dochází k biologickým změnám, snižuje se trpká chuť a vzniká červenohnědá barva. Boby se dále suší a praží. Pražením získávají čokoládovou barvu a aroma, alkalizují se (odkyselují), aby se zlepšily jejich chuťové vlastnosti a snadněji se získávalo máslo. Boby se dále mohou ještě drtit.

 

Použití

  • do jogurtů, müsli nebo granoly
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • k přípravě a zdobení dezertů, pečiva a sušenek
  • na polevy, pěny a pralinky

 

Tip

Zabalte si čokoládu do produktivní krabičky a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ /kcal 
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: