Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Hořká 60% vegan čokoláda z Peru

od 211 Kč od 183 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem jemná, hořko-sladká čokoládová kráska s neobyčejným tvarem. Tak už mě zkus, na co ještě čekáš?! Rozplynu se na jazyku a dezertům dodám krásný vzhled a neodolatelnou chuť!

          • výrazná a hořká, zároveň sladká ovocná chuť
          • obsahuje pouze kakaovou hmotu a cukr
          • vhodná pro vegany

Detailní informace

500g
Skladem
211 Kč
183 Kč bez DPH
1kg
Skladem
392 Kč
341 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hořká 60% vegan čokoláda z Peru

Informace a výživové hodnoty 

Pouze kakao a cukr, žádná další aditiva, opravdová čokoládová chuť. Za touto dobrotou stojí italská továrna na čokoládu ICAM rodiny Agostoni nedaleko Milána, kde už od roku 1946 poctivě vytváří stále nové recepty a zkouší, jak nejlépe zpracovat kakaové boby a vytvořit tak čokoládu, která obstojí i před tím největším kritikem.
Běžně se na výrobu čokolád používají boby z různých koutů světa, které se smíchají, proto nelze jednoduše rozlišit typickou chuť jednotlivých oblastí. Jedinečnost této čokolády je právě v tom, že kakaové boby použity na její výrobu pochází pouze z Peru, a můžete si tak plně užít výrazné tóny charakteristické právě pro tento region.

Použití

Neodolatelně jemná chuť a praktický tvar. Můžete ji zobat jen tak, použít na zdobení dezertů nebo ji rozpustit a tvořit. Čokoláda má vyšší tekutost, takže s ní vyčarujete neodolatelně křupavé pralinky, figurky a polevy. Pokud jste hledali drobné kousky čokolády pro domácí sušenky, do jogurtu, ranní kaše a nebo na dokonalou stracciatellu, z Peru jsou pro vás ty pravé. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Obsahuje 33 % kakaového másla a minimálně 61 % kakaa.
  2. Neobsahuje sójový lecitin ani vanilku či aromata.
  3. V jednom kilogramu čokolády je přibližně 9 000 kousků.
  4. Hořká čokoláda je řazena mezi antioxidanty.
  5. Stupně pro temperování jsou pro rozpuštění 45 až 50 °C, zchlazení 28 až 29 °C a použití při 31 až 32 °C.

Základní specifikace
Složení kakaová hmota z Peru, cukr
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku a SO2.
Země původu Itálie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikováno
Úprava nespecifikováno
Obchodní třída nespecifikováno
Odrůda Bagua

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, másloprášek nebo čokoláda.

 

Tip

Zabalte si čokoládu do sváčonosiče a budete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2226 kJ / 534 kcal 
Tuky 33 g
z toho nasycené mastné kyseliny 19,8 g
Sacharidy 46,2 g
z toho cukry 38,9 g
Bílkoviny 8,7 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Temperování čokolády

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: