🚛  Ve středu 28. 9. nebudeme expedovat a naše prodejny zůstanou zavřené. Zásilky se za vámi vydají na cestu zase ve čtvrtek.  🚛

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Kód: 0115

Hlíva ústřičná lyofilizovaná

Houbaři mi říkají "elixír věčného mládí" a já se ani nedivím. Jsem totiž plná výživných látek, o které mě ani lyofilizace nepřipraví. A v polévce chutnám prostě úžasně!

  • chutná houba do každé polévky či omáčky
  • pěstovaná a sušená přímo doma v České republice
  • kromě toho má taky mnoho léčivých účinků
Momentálně nejsem k mání. Ale nezoufej, mají spoustu jiných dobrot.

Alternativní produkty z kategorie Sušené houby:

Hlíva ústřičná lyofilizovaná

Informace o produktu

Co takhle si běžnou chuť vašeho pokrmu nějak okořenit? Zkusili jste už lyofilizované hlívy? Jejich vůně a chuť je mnohem intenzivnější a koncentrovanější, takže vám i obyčejný pokrm promění v pochoutku pro labužníky. Hlíva patří mezi zdraví prospěšné houby a v kuchyni se zaručeně neztratí. Hodí se do každé omáčky, polévky či houbového rizota.

TOP informace o hlívě

  1. Nutričně bohatá na bílkoviny.
  2. Tuky a sacharidy jsou zastoupeny minimálně.
  3. Bohaté na řadu vitamínů a minerálních látek.
  4. Je antioxidant a podporuje imunitní systém.
  5. Obsahuje vlákninu, která podporuje trávení.

Proč právě houby?

Ne nadarmo se říká, že houby jsou darem přírody, jsou totiž plné prospěšných látek pro naše tělo. Jsou cenným zdrojem bílkovin a vlákniny a naopak mají nízký obsah sacharidů a tuku. Představují tak ideální dietní potravinu. Mezi nejvýznamnější polysacharidy patří glukany, které posilují imunitní systém a působí antimikrobiálně a protizánětlivě. Také obsahují chitin, který je pro naše tělo nerozpustitelný polysacharid. Ten projde tělem neporušen, což na jednu stranu tělo zatěžuje, ale na druhou strsnu postupně zlepšuje trávení a celkovou peristaltiku střev. Z mikroživin jsou houby bohaté na vitaminy skupiny A, B (B1, B2, B3, B9), C, D, E a K a z minerálních látek zejména na sodík, draslík, mangan, vápník, fosfor a síru.

Zajímavosti a recepty

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

Jak skladovat potraviny sušené mrazem

22.03.21 | 9828x přečteno | 5 minut

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

Proč jíst mrazem sušené ovoce?

15.03.21 | 3722x přečteno | 7 minut

  • Složení hlíva ústřičná lyofilizovaná
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
  • Země původu Česká republika
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
  • Úprava plátky
  • Typ sušení mrazem ve vakuu
  • Surovina Houby
  • Zpracování Kousky
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 680 kJ / 162 kcal
  • Tuky 0,8 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 0,6 g
  • Sacharidy 8,8 g
  • z toho cukry 6,4 g
  • Bílkoviny 13 g
  • Sůl 0 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny
Unikátní produkty
Ochutnávky zdarma
Vlastní výroba
6 kamenných prodejen
Ohodnotit produkt zavřít

Hlíva ústřičná lyofilizovaná

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?