Hlíva ústřičná lyofilizovaná (mrazem sušená)

210 Kč 183 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Houbaři mi říkají "elixír věčného mládí" a já se ani nedivím. Jsem totiž plná výživných látek, o které mě ani lyofilizace nepřipraví. A k tomu všemu v polévce chutnám prostě úžasně!

          • chutná houba do každé polévky či omáčky
          • pěstovaná a sušená přímo doma v České republice
          • mám taky mnoho léčivých účinků

Detailní informace

25g
Skladem
210 Kč
183 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Hlíva ústřičná lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Co tak si běžnou chuť Vašeho pokrmu nějak okořenit? Zkusili jste už lyofilizované hlívy? Jejich vůně a chuť je mnohem intenzivnější a koncentrovanější, proto Vám obyčejný pokrm promění v pochoutku pro labužníky. Hlíva patří mezi zdraví prospěšné houby a v kuchyni se také neztratí. Hodí se do každé omáčky, polévky či rizota.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. nutričně bohatá na bílkoviny 
  2. tuky a sacharidy jsou zastoupeny minimálně
  3. bohaté na řadu vitamínů a minerálních látek
  4. je antioxidant a podporuje imunitní systém
  5. obsahuje vlákninu, která podporuje trávení

 

Základní specifikace
Složení 100% hlíva ústřičná
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava lyofilizované (mrazem sušené)
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Proč právě houby?

Ne nadarmo se říká, že jsou houby darem přírody. Jsou totiž plné prospěšných látek pro naše tělo. Jsou cenným zdrojem bílkovin a vlákniny a naopak mají nízký obsah sacharidů a tuku a tak představují ideální dietní potravinu. Mezi nejvýznamnější polysacharidy patří glukany, které posilují imunitní systém a působí antimikrobiálně a protizánětlivě. Také obsahují chitin, což je pro tělo nerozpustitelný polysacharid, který projde tělem neporušeně, což na jednu stranu tělo zatíží, ale postupně zlepší trávení a peristaltiku střev. Z mikroživin jsou houby bohaté na vitamíny skupiny A, B (B1, B2, B3, B9) C, D, E a K a z minerálních látek zejména na sodík, draslík, mangan, vápník, fosfor a síru.

 

Použití

  • do polévek
  • na ochucení masa
  • do omáček
  • do salátů
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Máte chuť si svůj pokrm jemně okořenit? Nechali jsme pro Vás houby pomlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Hořčík  mg
Selen  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: