Granátové jablko lyofilizované (mrazem sušené)
Související produkty
Detailní popis produktu
Granátové jablko lyofilizované (mrazem sušené)
Informace a výživové hodnoty
Jste milovníkem kyselejších chutí a rádi si zpestříte svůj pokrm zajímavým prvkem? Granátové jablko je tou správnou volbou, jak z obyčejného jídla udělat to správné potěšení nejen pro vaše oči! Nebaví vás jeho loupání? Bez obav! My jsme tuto práci odvedli za vás, navíc jsme jej mrazem vysušili, takže vydrží o hodně déle než to čerstvé.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- V latinském jazyce nese název „pomum granatum“ – ovoce, které má mnoho semen.
- Jeden plod obsahuje velké množství semen, počet někdy přesahuje 600.
- Existuje více než 760 odrůd granátového jablka.
- Mnoho vědců se domnívá, že to bylo právě granátové jablko, které pokoušelo Adama a Evu v Rajské zahradě.
- V Řecku je rozlomení granátového jablka na svatebních a novoročních slavnostech oblíbenou tradicí.
Složení | 100% granátové jablko |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Úprava | lyofilizované semena plodu |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Jedno granátové jablko má přibližně 600 semínek obalených sladkou červenou dužinou. Většina pochází z Blízkého východu, kde se zmrazí a posílají k lyofilizaci do Německa. Surovina se k vám dostane již oloupaná a připravená ke spotřebě. Skvěle se hodí jak do zeleninových a ovocných salátů, tak do kaší, jogurtů a svačinových směsí. Semínka mají plnohodnotnou chuť granátového jablka a navíc krásně křupou.“
Jak se granátové jablko pěstuje?
Granátové jablko je plod marhaníku granátového, který roste hlavně ve Středomoří. Tato rostlina nesnese mráz, avšak dá se pěstovat i u nás jako přenosná rostlina. Pokud zasejete semínko, může z něj vyrůst keř. Tato rostlina má mnoho červených květů s průměrem zhruba 4–5 cm. Tyto plody potřebují dostatek slunečných dní a prospívá jim teplý podzim. Pokud jsou vhodné podmínky pro pěstování, sbírají se zhruba 10–12 cm velká jablka, v teplejších krajích dokonce ještě větší. Marhaníku nejvíce prospívá výživná a propustná zemina.
Použití
- zdravé mlsání
- do jogurtů nebo müsli
- vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
- na zdobení dezertů
- vhodné do salátů
Tip
Zabalte si granátové jablko do produktivní krabičky a budete ho mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1083 kJ / 255 kcal |
Tuky | 3,51 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 54,4 g |
z toho cukry | 54,4 g |
Vláknina | 12 g |
Bílkoviny | 5 g |
Sůl | 0,04 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 30 mg |
Železo | 0,9 mg |
Hořčík | 36 mg |
Fosfor | 108 mg |
Draslík | 708 mg |
Sodík | 9 mg |
Vitamín C | 30,6 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.