Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Granátové jablko přírodní aroma

184 Kč 160 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chceš dodat svému pokrmu ten správný šmrnc? Ze široké nabídky aromat si do své kuchyně určitě najdeš ten nejvhodnější. Nemusíš být ani profesionální cukrář, abys nás mohl používat. Jsme tu pro všechny!

          • stačí jen pár kapek
          • bez přidaných cukrů
          • zvýrazní chuť a vůni vašich pokrmů

Detailní informace

50ml
Skladem
184 Kč
160 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Granátové jablko přírodní aroma

Informace a výživové hodnoty 

Aroma granátového jablka bez granátového jablka? To tady určitě nepotkáte. Naše aroma je vyrobeno především z kvalitních surovin a nikoli z látek, které jej napodobují. Výrobce aromat vybírá své suroviny pečlivě a především tak, že nejsou geneticky modifikované a neobsahují konzervační látky. Aromata se používají při pečení, ale i nepečení a jejich úkolem je vyzvednutí chuti produktu, aniž by narušily jeho strukturu. Aroma z granátového jablka je vysoce koncentrované, takže stačí pět až šest kapek, které nahradí jednu čajovou lžičku granátového jablka.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Jsou vyrobené z granátového jablka.
  2. 6 kapek se rovná jedné čajové lžičce čerstvé suroviny.
  3. Aroma je bezlepkové, vhodné pro vegany.
  4. Propylenglykol je hygroskopická látka, která napomáhá udržovat páry vonných látek v sobě.
  5. Aromata nenarušují strukturu produktu.

Základní specifikace
Složení přírodní aroma, propylenglykol
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Velká Británie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení skleněná lahvička
Úprava aroma
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„O aromata jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního aroma s výraznou vůní, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku, např. obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek aroma a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu. A pokud vám jde o ochucení vlastních výrobků, kde vám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní aroma.“

 

Jak se aromata vyrábějí?

Aromata se vyrábějí ze surovin, které jsou tak málo výrazné, že je nejde extrahovat tak snadno jako vanilku. Například pokud bychom chtěli extrahovat meloun, na jednu lahvičku extraktu by nestačil ani plavecký bazén melounů. Proto se pro výrobu takového aroma nepoužívá klasická extrakce s rozpuštěním v ethanolu, ale látky zodpovědné za vůni se speciální metodou replikují (množí). Jelikož takové aroma má vlastnost rychle se vypařovat, je vloženo do hygroskopického (bez vůně a chuti) propylenglykolu, který pohltí vodní páry či látky a mění jejich skupenství z páry na hustou tekutinu.

 

Tip

Co tak si svůj dezert nebo zákusek dozdobit lyofilizovaným granátovým jablkem?

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: