Gouda lyofilizovaná

199 Kč 173 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Můžu se Ti zdát obyčejná, můžeš si myslet, že mě už dobře znáš, ale to se pleteš! Stačí jedno křupnutí a už mě nedostaneš z kapsy ani z hlavy. Kam půjdeš, tam můžu jako ta nejlepší svačina s Tebou!

          • jemná a nasládlá chuť
          • křupavá textura
          • krájená na praktické tyčinky

Detailní informace

85g
Skladem
199 Kč
173 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Gouda lyofilizovaná

Informace a výživové hodnoty 

Lyofilizované sýry jsou jedinečné ve své dokonalé křupavosti a jednoduchosti skladování. Při pokojové teplotě a bez přístupu vlhkosti vám vydrží i roky! Jsou nakrájené na praktické kousky, které se skvěle hodí jako rychlá svačina i neotřelá přísada do salátů nebo jako ozdoba vašich kulinářských výtvorů. Mrazem sušená gouda má dokonale sladkou krémovou chuť s jemným slaným koncem, a díky tomu skvěle vynikne v kombinaci se sklenkou vína nebo sladkým ovocem.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Gouda zraje minimálně jeden měsíc, ale může zrát i několik let.
  2. Čím delší zrání, tím tmavší je její barva.
  3. Vůně je jemná, s oříškovým nádechem a během žvýkání má krémovou konzistenci.
  4. Gouda získala svůj název podle města Gouda v Nizozemsku.
  5. Vyrábí se pouze z kravského mléka.

  

 
 
Poznámka nákupčího

„Proč jsem se rozhodl zařadit tak netradiční surovinu? Čerstvá gouda je sice jeden ze sýru, který má lepší trvanlivost a není tolik náročný na skladování, ale i přesto se jako mlékárenský produkt potýká s náchylností na okolní bakterie a podléhá rychlé zkáze. Není nic smutnějšího, než když si ke sklenici vína nachystáte čerstvou goudu a po prvním hořkém tónu vám zkazí celý večer. Lyofilizace z goudy udělá trvanlivější surovinu, kterou si můžete vzít i na túru a přidat si ji do večeře pod širákem. Je tak dostupná kdykoliv a kdekoliv! Tučné suroviny, jako například sýry, se lyofilizují poměrně špatně. Tuk se nedá zcela vysušit a při špatném zpracování může být produkt gumový a žvýkavý. Naše sýry jsou ale vysušeny naprosto precizně, a díky tomu je gouda křupavá, vydrží podstatně déle, než čerstvá, a navíc si zachovala svou krémovou chuť.“
 
Gouda lyofilizovana CZ
 
 
Jak se vyrábí sýr
 
Výroba každého sýru se lehce liší, ať už v druhu mléka, odlišnými teplotami při vaření a zrání nebo v samotné délce výroby. Většina kroků je ale stejných, či velmi podobných. Začíná se pasterizací mléka, poté se přidávají mlékárenské kultury a syřidla (případně kyselina mléčná), které způsobují srážení mléka. Následně se vytvoří tuhá sýřenina a tekutá syrovátka. Vše se zamíchá, aby se velké kousky sýřeniny rozdrolily na malé hrudky. Zvýšením teploty se ze sýřeniny extrahuje ještě více syrovátky, což způsobuje její hutnější strukturu. Sýřenina se následně scedí, formuje a nechává se oschnout. Poté je sýr připraven na zrání, jehož délka se liší v závislosti na jednotlivých druzích.
 

Tip!

Zabalte si tyčinky goudy do našeho sváčonosiče, a mějte je tak stále při ruce!

Doplňkové parametry

Kategorie: VAŘENÍ A PEČENÍ
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: pasterované mléko, sůl, bakterie mléčného kvašení, enzym, barvivo betakaroten
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: EU
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: plastová dóza
Typ sušení: sušení mrazem
Velikost: -
Úprava: tyčinky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1431 kJ / 345 kcal
Tuky: 27,4 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 17,4 g
Sacharidy: 1,6 g
z toho cukry: 0,3 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 23 g
Sůl: 1,8 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: