Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Goji lyofilizované (mrazem sušené)

od 395 Kč od 343 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Pokud jsi o mně neslyšel, přicházíš o hodně! Jsem goji a budu Ti připomínat celé spektrum chutí lesního ovoce. Díky šetrnému sušení mrazem jsem krásně křupavé a plné všech vitamínů!

Detailní informace

100g
Skladem
395 Kč
343 Kč bez DPH
300g (3x100g)
Skladem
1 069 Kč
930 Kč bez DPH
500g
Skladem
1 737 Kč
1 510 Kč bez DPH
1.5kg (3x500g)
Skladem
4 982 Kč
4 332 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Goji lyofilizované (mrazem sušené) 

Informace a výživové hodnoty

Kustovnice čínská patří mezi superpotraviny, které prospívají našemu tělu vysokým množstvím vitamínů, minerálních látek a antioxidantů. V Číně zázračnost těchto plodů objevili už dávno, a proto jim říkají červený diamant. Kromě blahodárných účinků má i sladce kyselou chuť a pro tuto odrůdu je také specifický lehce zemitý až nahořklý podtón. Nechali jsme pro vás goji lyofilizovat, abyste si plody mohli užít během celého roku, i mimo sezónu. Právě lyofilizace je tak šetrná, že dojde k odstranění veškeré vody, ale všechny prospěšné látky v surovině nadále zůstanou.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny v goji jsou po sušení mrazem stále zachovány.
  2. Je plná velkého množství vitamínů, minerálních látek a antioxidantů, proto patří mezi superpotraviny.
  3. Díky těmto látkám pomáhá podporovat imunitu a zlepšovat vitalitu.
  4. Jako doplněk pestré stravy podporuje správnou funkci mozku.
  5. Pro tuto odrůdu je specifická jemná hořkost, která ale není závadou.

 

Základní specifikace
Složení 100% goji
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Polsko
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost 350 ks = 50 g
Úprava celé kusy
Obchodní třída třída "A" – výběrové plody podle barvy
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.“

 

Jak se goji suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Pokud dbáte na jídelníček plný prospěšných látek, co tak zkusit náš MYX Vitalita?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1416kJ / 337 kcal
Tuky 1,5 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,4 g
Sacharidy 67,2 g
z toho cukry 34,7 g
Vláknina 24 g
Bílkoviny 1,7 g
Sůl 0,03 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 190 mg
Železo 6,8 mg
Sodík 298 mg
Vitamín C 48,4 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
LB Avatar autora | 6.12.2019
Perfektní superpotravina, doporučuji!