Fialové přírodní barvivo z motýlího hrachu

od 370 Kč od 322 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Podívej se na mou krásnou barvu! Krásné Ti vše obarvím a také jsem 100% přírodní, vyrobeno z motýlího hrachu. Zahraj si se mnou na Picassa a zkrášli si svůj dezert netradičním způsobem!

          • zpestří každý dezert
          • neovlivňuje chuťové vlastnosti
          • vhodné pro vegany

Detailní informace

20g
Vyprodáno
370 Kč
322 Kč bez DPH
50g
Vyprodáno
795 Kč
691 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Fialové přírodní barvivo z motýlího hrachu

Informace a výživové hodnoty

Prášková potravinářská barviva jsou vlastně pigmenty, které můžete použít do různých korpusů, těst, krémů a nádivek. Nanést je můžete štětcem, nebo přímo svými prsty. Barvivo je získané z krásné květiny motýlího hrachu, která roste v tropickém podnebí, a Vy si tak můžete být jisti, že je přírodní. Má práškovou konzistenci, díky které se s ním snadno a rychle manipuluje. Je to bohatý zdroj antioxidantů a energie.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. čistě přírodní barvivo
  2. vhodné pro vegany
  3. neobsahuje žádná umělá éčka
  4. ovlivňuje pouze barvu, ne chuť
  5. složené pouze z motýlího hrachu

 

Základní specifikace
Složení sušený motýlí hrachový květ
Země původu Thajsko
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jaký je rozdíl mezi umělými a přírodními barvivy?

Umělá barviva se získávají ze surovin anorganického neboli "neživého" původu. Použití těchto barviv je velmi přísně kontrolováno. U některých potravin se proto umělá barviva nesmí vůbec používat, u ostatních potravin je zákonem stanovený bezpečný limit. V procesu tvorby barviv s přírodním původem by při přípravě neměly být použity žádné chemikálie ani umělé konzervanty. Takové barvivo je možné připravit i přímo doma v kuchyni, v menším množství vody jednoduše vyvařte potravinu s přirozeně silným zbarvením (např. červenou řepu, mrkev či maliny a borůvky) a hustou tekutinu následně přidávejte do vybraných pokrmů. Takto připravené barvivo byste měli zkonzumovat do dvou týdnů. Pro zajištění delší životnosti barviva můžete přidat citrónovou šťávu, která působí jako přírodní konzervant. Pro výrobu sušeného barviva je nutné surovinu lyofilizovat a rozdrtit, v tomto případě se zachová mnohem výraznější chuť potraviny. Tato přírodní barviva mnohokrát přebírají názvy po svých čerstvých rodičích - například žluté barvivo kurkumin získalo jméno podle kurkumy. 

 

Použití

  • do omáček
  • do ovesných kaší, pudinků a krémů
  • do korpusů, koláčů a jiných pokrmů
  • do míchaných drinků a smoothie
  • do různých alko a nealko nápojů

 

Tip

Pokud se chystáte péct, vyzkoušejte i naše 100% ořechové moukypasty a ozdobte si výtvor lyofilizovaným ovocem.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: