Nejlepší svačiny pro děti: Připravte je zdravě, rychle a barevně
19.08.21 | 22244x přečteno
DÁREK: 500 g lískáčů S při nákupu nad 1299 Kč. S kódem CHCILISKACE skočí do košíku automaticky. Neplatí pro velkoobchod.
Pečení nikdy nebylo tak zábavné. Ozdob mnou svůj nejnovější cukrářský počin a raduj se z pestrých barev. Fialová barva je originální a já Ti ručím, že Tvé barevné dezerty si všichni zamilují.
Alternativní produkty z kategorie Vaření a pečení:
Přírodní barviva jsou ve srovnání s těmi umělými výrazně méně zářivá, na druhou stranu však neobsahují žádná umělá éčka ani konzervanty. Barviva slouží pro potravinářské účely, dodávají barvu vašim výtvorům, avšak neovlivňují jejich chuť. Naše barviva se získávají z přírodních intenzivně barevných surovin, jako je ovoce, zelenina či květiny. Jsou vhodné i pro vegany a díky tekuté konzistenci zamezují tvorbě otravných hrudek. Barevné pečení ještě nikdy nebylo tak snadné! Více informací o barvivech pro vás máme v našem článku!
Přírodní barviva skladujte ve tmě a v suchu. Nikdy je nevystavujte teplu a silnému světlu, jelikož by tím mohla být ovlivněna a jejich vlastnosti by se mohly změnit až na zdraví neprospěšné. Před použitím protřepejte.
Umělá barviva se získávají ze surovin anorganického neboli „neživého“ původu. Použití těchto barviv je velmi přísně kontrolováno. U některých potravin se proto umělá barviva nesmí vůbec používat, u ostatních potravin je zákonem stanovený bezpečný limit. V procesu tvorby barviv s přírodním původem by při přípravě neměly být použity žádné chemikálie ani umělé konzervanty. Takové barvivo je možné připravit i přímo doma v kuchyni. V menším množství vody jednoduše vyvařte potravinu s přirozeně silným zbarvením (např. červenou řepu, mrkev či maliny a borůvky) a hustou tekutinu následně přidávejte do vybraných pokrmů. Takto připravené barvivo byste měli zkonzumovat do dvou týdnů. Pro zajištění delší životnosti barviva můžete přidat citrónovou šťávu, která působí jako přírodní konzervant. Pro výrobu sušeného barviva je nutné surovinu lyofilizovat a rozdrtit, v tomto případě se zachová mnohem výraznější chuť potraviny. Tato přírodní barviva mnohokrát přebírají názvy po svých čerstvých rodičích – například žluté barvivo kurkumin získalo jméno podle kurkumy.
Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.
Informace k získávání recenzí