Fenyklový extrakt
Související produkty
Detailní popis produktu
Fenyklový extrakt
Informace a výživové hodnoty
Fenykl oplývá výraznou lékořicovou vůní, chuť má sladkou, podobající se anýzu. Pochází ze Středomoří a díky svému původu je nejčastěji využíván právě v italské a francouzské kuchyni. Jako koření se využívají zejména semena, z nichž je vyroben i tento extrakt, nicméně využití v gastronomii najde každá část rostliny od stonku až po hlízu. Ojedinělá chuť a aroma extraktu vyladí množství pokrmů – od zeleninových salátů, jehněčího masa, rajčatových omáček, mořských plodů až po domácí chléb. Extrakt před použitím protřepejte.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Čaj z fenyklových semínek podporuje trávení a přispívá k normální funkci dýchacího systému.
- Fenykl spolu s pelyňkem a anýzem tvoří základ pro alkoholický nápoj absint.
- Dvě kapky se rovnají čtvrtině čajové lžičky mletého fenyklu.
- Výroba extraktů probíhá v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje práci znevýhodněným ženám.
- Získal ocenění World Food Innovation Awards 2015 za nejlepší novou ingredienci.
Složení | Emulgátor – polysorbát 80 a extrakt z fenyklu (35%) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | lahvička s kapátkem |
Úprava | extrakt |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku – například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu, a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu, a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, kde nám záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení – přírodní extrakt.“
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce nebo vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice (éterické oleje) a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek. V extraktech Spice Drops se ale místo etanolu používá polysorbát 80, který je vyroben z přírodního sorbitolu a kyseliny olejové, je všestranný, vysoce účinný a zcela netoxický, nemutagenní a nekarcinogenní.
Tip
Použijte extrakt do rajčatové omáčky a dejte si k tomu naše cvrččí těstoviny!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.