Dýňový 56% raw protein

Unikátní
184 Kč 160 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Miluješ dýňová semínka? Proměnili nás v protein a můžeš si nás užít například s mlékem, nebo nás přidat do běžných jídel. Při každém polknutí do Tebe vložíme dávku bílkovin a nálož vitamínů.

          • vhodné nejen pro vegany a sportovce
          • ideální při dietách
          • bohatý na antioxidanty, vlákninu, omega 3 a 6 mastné kyseliny

Detailní informace

250g
Skladem
184 Kč
160 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Dýňový 56% RAW protein

Informace a výživové hodnoty 

Hledáte posílení na každý den? Dýňový protein Vám dodá kopec energie a také skvěle chutná. Je to rostlinný protein vytvořený pouze z dýně, bez zbytečných aditiv. Přidejte ho například do koláče nebo jej zalijte mlékem, a vytvořte tak shake, vhodný je ale i v krupicové nebo ovesné kaši. A když k němu přidáte sušené ovoce či oříšky, zažijete ohňostroj chutí. Tento protein není určen jen pro sportovce, pokud tedy holdujete zdravému životnímu stylu, zaručeně nešlápnete vedle.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. protein se jinak nazývá bílkovina
  2. rostlinný protein je stravitelnější než ten živočišný
  3. vhodný pro vegetariány a vegany
  4. dýně působí příznivě na trávení
  5. dýně posiluje imunitní systém

Základní specifikace
Složení 100% dýňový prášek, 56% bílkovina
Země původu ČR
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Úprava prášek z dýňových semínek
Velikost nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Co je to protein?

Protein, neboli bílkovina, se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Bílkoviny tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném. Jejich výhodou je to, že méně zatěžují trávicí systém.

 

Jak se vyrábí proteinový prášek?

Proteinový prášek už dnes koupíte opravdu v každém obchodě. I způsobů výroby takového prášku je několik. Základním způsobem je sušení výchozí suroviny. Jiným způsobem je iontová výměna, při které se bílkoviny od výchozí suroviny oddělují na základě elektrických nábojů. V současnosti se však nejvíce využívá metoda CFM (Cross Flow Micronization), kdy se bílkoviny oddělují pomocí zkříženého toku přes keramické filtry.

 

Použití

  • posílení při sportu
  • přidání do pečiva či zákusků
  • na výlety i na cesty
  • přidání do Shake-ů či kaší
  • vhodné do školy i do práce

 

Tip

Zakupte si i kokosovou mouku ze Srí Lanky a upečte si chutný zdravý koláč bez těžce stravitelného lepku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1702 kJ / 404 kcal
Tuky 13,08 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,15 g
Sacharidy 16,02 g
z toho cukry 2,4 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 55,64 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: