Dýně lyofilizovaná (mrazem sušená) kostičky

285 Kč 248 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Bububu! Nemusíš mě vykuchat jenom na Halloween. Tato mrazem sušená varianta Tě jistě překvapí svou našlapanou chutí. Pár kostiček v ústech a budeš chtít mít Halloween každý týden.

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • sušení na chuti neubralo, chutná jako čerstvá!
          • využití v kuchyni ale i jako pamlsek

Detailní informace

200g
Skladem
285 Kč
248 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Dýně lyofilizovaná (mrazem sušená) kostičky

Informace a výživové hodnoty

Dýni nepoužíváme jen jako ozdobu na Halloween. Také se z ní dělají oblíbené dýňové polévky, omáčky, pyré nebo se hodí jen tak na gril. Chuťově je příjemně sladká, plná vitamínu C a E, betakarotenu a taktéž je bohatá na vlákninu, což napomáhá k lepšímu trávení. Dýni jsme si nechali mrazem usušit, což jí na chuti a živinách neubralo, akorát se vypařila všechna voda. Také nás těší, že surovina pochází z Česka, takto můžeme podpořit domácí trh a také si zkontrolovat kvalitu dýně před sušením.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek
  3. bez přídavku cukru a oleje
  4. plné vitamínu C a E, antioxidantů a vlákniny
  5. působí příznivě na trávení, snižuje cholesterol a posiluje imunitní systém

 

Základní specifikace
Složení 100% dýně
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava kostičky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní

 

Jak se dýně suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se dýně vařila při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše džem než kostičky dýně.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do polévek
  • do omáček
  • na výrobu pyré
  • do zmrzliny, do koláče

 

Tip

Co by to bylo za dýňovou polévku bez dýňových semínek?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1344 kJ / 320 kcal
Tuky 2,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 68 g
z toho cukry 17 g
Vláknina 18,7 g
Bílkoviny 7,0 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 247 mg
Železo 4,5 mg
Draslík 1545 mg
Sodík 37,5 mg
Vitamín C 15 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: