Dýně lyofilizovaná kostičky

291 Kč –29 %
Dýně lyofilizovaná (mrazem sušená) kousky 1 image
291 Kč –29 % 204 Kč 177 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Bububu! Nemusíš mě vykuchat jenom na Halloween. Tato mrazem sušená varianta Tě jistě překvapí svou našlapanou chutí. Pár kostiček v ústech a budeš chtít mít Halloween každý týden.

          • 100% mrazem sušené ovoce bez přidaných cukrů a aditiv
          • sušení na chuti neubralo, chutná jako čerstvá!
          • využití v kuchyni ale i jako pamlsek

Zachraň surovinu a máš ji s 30% slevou! DMT 8/21

Detailní informace

200g
Skladem
291 Kč
204 Kč
177 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Dýně lyofilizovaná kostičky

Informace a výživové hodnoty

Dýni nepoužíváme jen jako ozdobu na Halloween. Také se z ní dělají oblíbené dýňové polévky, omáčky, pyré nebo se hodí jen tak na gril. Chuťově je příjemně sladká, plná vitamínu C a E, betakarotenu a taktéž je bohatá na vlákninu, což napomáhá k lepšímu trávení. Dýni jsme si nechali mrazem usušit, což jí na chuti a živinách neubralo, akorát se vypařila všechna voda. Také nás těší, že surovina pochází z Česka, takto můžeme podpořit domácí trh a také si zkontrolovat kvalitu dýně před sušením.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
  3. Bez přídavku cukru a oleje.
  4. Plné vitamínu C a E, antioxidantů a vlákniny.
  5. Působí příznivě na trávení, snižuje cholesterol a posiluje imunitní systém. 
 

Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.

 

Jak se dýně suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Co by to bylo za dýňovou polévku bez dýňových semínek?

 

Doplňkové parametry

Kategorie: Ovoce lyofilizované (mrazem sušené)
Surovina: Dýně
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: dýně lyofilizovaná
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 8/21
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: mrazem ve vakuu
Velikost: -
Úprava: kostky
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 1344 kJ / 320 kcal
Tuky: 2 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0 g
Sacharidy: 68 g
z toho cukry: 17 g
Vláknina: -
Bílkoviny: 7 g
Sůl: 0 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: