Dračí ovoce lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Dračí ovoce lyofilizované (mrazem sušené) prášek
Informace a výživové hodnoty
Najít dračí ovoce v obchodě je docela fuška. Je to ale škoda, protože je plné vitamínů skupiny B a C, minerálních látek, omega-3 mastných kyselin a antioxidantů. Proto jsme se rozhodli si pořídit dračí ovoce z Asie, a to přímo z Číny. Kvalitou, chutí a vůní odpovídá našim preferencím, také na jeho pěstování nebyly použity žádné chemické látky. Produkt byl vypěstován, posbírán, vysušen mrazem a rozdrcen na prášek. A jelikož se to vše odehrálo na jednom místě, zabránili jsme zvýšení naší uhlíkové stopy, a to nás nesmírně těší.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Snižuje hladinu kyseliny močové v krvi.
- Nízkokalorická dužina pročišťuje organismus.
- Rozdrcené na prášek.
- Prášek má výrazný pigment, po rozdrcení se dá použít jako přírodní barvivo.
Složení | 100% dračí ovoce (pitahaya) prášek |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Čína |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry ani příměsi navíc – jen 100 g čistého ovocného prachu se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
Jak se dračí ovoce suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Po lyofilizaci se ovoce drtí na jemný prášek.
Tip
Pokud máte chuť si na dračím ovoci pochutnat, máme i nakrájené kousky!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1644 kJ / 393 kcal |
Tuky | 5,36 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 78,6 g |
z toho cukry | 53,6 g |
Vláknina | 5 g |
Bílkoviny | 7,14 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 60 mg |
Železo | 13,3 mg |
Fosfor | 157 mg |
Vitamín B2 | 0,65 mg |
Vitamín B3 | 2,3 mg |
Vitamín C | 124 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.