Cvrččí těstoviny

258 Kč 224 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Detailní informace

1kg
Vyprodáno
258 Kč
224 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Cvrččí těstoviny

Informace a výživové hodnoty 

Pro fajnšmekry máme v nabídce těstoviny z cvrčí mouky, které jsou zdrojem vysoce kvalitních bílkovin. Obsahují celozrnnou krupici z tvrdé pšenice. Najdete v nich také zmíněnou cvrčí mouku, která Vašemu tělu dodá dávku proteinu, vlákniny a minerálů. Tyto těstoviny zaručeně prověří Vaši odvahu, a také zpestří Váš jídelníček. Nebojte se však příliš výrazné chutě, ta je téměř bez rozdílu s klasickými těstovinami. Postup přípravy zpracování těstovin naleznete níže.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. vyrobené z opravdových mletých cvrčků
  2. hodnota proteinu se rovná hodnotě, které najdete v hovězím mase
  3. cvrčky narozdíl od zpracovaného masa z farem neobsahují antibiotika
  4. produkce cvrčí mouky je ekologická
  5. protein se jinak nazývá bílkovina

 

Základní specifikace
Složení celozrnná krupice z tvrdé pšenice, mouka z cvrčka domácího 10 % (ACHETA DOMESTICA), pitná voda
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava fusilli
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

“Vyrábí je pro nás kluci z Brna, kteří oproti konkurenci nemají strojově automatizovanou výrobu, ale pořád jim produkt musí projít přes ruce. Recepturu s námi konzultují, takže se nejedná o běžný masový produkt. Většinu surovin k výrobě těstovin shání po moravských pěstírnách - semolina je z moravského Šternberka a v kombinaci s makovým proteinem z českého máku jde o ryze český produkt. Proteiny jsou hydrolyzáty přírodního původu, který se extrahuje přímo ze semínek nebo ořechů. Nejedná se o látku bez chuti a zápachu, naopak. Těstoviny mají vlastní chuť i aroma, které stačí doplnit kvalitním olejem, pestem nebo máslem. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny stávají nutričně vyváženou večeří. Doporučuji držet se tipů ohledně délky tepelné úpravy. Jelikož nepoužíváme žádné vylepšovače, takové bezlepkové těstoviny se dají velice snadno rozvařit. "

 

Co je to protein?

Protein, nebo také bílkovina se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají, a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném.

 

Příprava těstovin

  • do 1 litru vroucí osolené vody přidejte těstoviny (použijte 1 l vody na 100 g těstovin)
  • za občasného míchání vařte těstoviny 8-10 minut
  • potom sceďte, nechte okapat a servírujte

 

Použití

  • zdravější verze těstovin
  • k přípravě doma i na cestách
  • chutný oběd bez výčitek
  • k dlouhodobému zasycení
  • rychlý přísun energie

 

Tip

Vyzkoušejte také čistý dýňový protein pro ještě vyšší příjem bílkovin.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1558 kJ / 371 kcal
Tuky 3 g
z toho nasycené mastné kyseliny
1,1 g
Sacharidy 66 g
z toho cukry 2,7 g
Vláknina 0 g
Bílkoviny 19 g
Sůl 0,8 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: