Cvrččí těstoviny
Související produkty
Detailní popis produktu
Cvrččí těstoviny
Informace a výživové hodnoty
Pro fajnšmekry máme v nabídce těstoviny z cvrččí mouky, které jsou zdrojem vysoce kvalitních bílkovin. Obsahují celozrnnou krupici z tvrdé pšenice. Najdete v nich také zmíněnou cvrččí mouku, která vašemu tělu dodá dávku proteinu, vlákniny a minerálů. Tyto těstoviny zaručeně prověří vaši odvahu a také zpestří váš jídelníček. Nebojte se však příliš výrazné chuti, ta je téměř bez rozdílu s klasickými těstovinami. Postup přípravy zpracování těstovin naleznete níže.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Vyrobené z opravdových mletých cvrčků.
- Hodnota proteinu se rovná hodnotě, kterou najdete v hovězím mase.
- Cvrčci na rozdíl od zpracovaného masa z farem neobsahují antibiotika.
- Produkce cvrččí mouky je ekologická.
- Protein se jinak nazývá bílkovina.
Složení | celozrnná krupice z tvrdé pšenice, mouka z cvrčka domácího 10 % (Acheta Domestica), pitná voda |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | fusilli |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
“Vyrábí je pro nás kluci z Brna, kteří oproti konkurenci nemají strojově automatizovanou výrobu, ale pořád jim produkt musí projít přes ruce. Recepturu s námi konzultují, takže se nejedná o běžný masový produkt. Většinu surovin k výrobě těstovin shání po moravských pěstírnách – například semolina pochází z moravského Šternberka. Proteiny jsou hydrolyzáty přírodního původu, který se extrahuje přímo ze semínek nebo ořechů. Nejedná se o látku bez chuti a zápachu, naopak. Těstoviny mají vlastní chuť i aroma, které stačí doplnit kvalitním olejem, pestem nebo máslem. Díky obsahu proteinu a přirozenému množství sacharidů se naše těstoviny stávají nutričně vyváženou večeří. Doporučuji držet se tipů ohledně délky tepelné úpravy. Avšak pozor, jelikož nepoužíváme žádné vylepšovače, naše těstoviny se dají velice snadno rozvařit. "
Co je to protein?
Protein, neboli bílkovina, se nachází v každém z nás. Je to základní stavební materiál lidského těla a také jiných živočichů. Tvoří například svaly, kosti, zuby, nehty a také samotnou kůži. Nicméně v průběhu života nám buňky v těle odumírají, a jsou nahrazovány novými mladými buňkami. Ke stavbě nových buněk se využívají právě bílkoviny, a právě proto jsou důležité pro náš každodenní život. Každá bílkovina obsahuje esenciální aminokyseliny, kterých však v rostlinném proteinu nalezneme zpravidla méně než v živočišném.
Příprava těstovin
- do 1 litru vroucí osolené vody přidejte těstoviny (použijte 1 l vody na 100 g těstovin)
- za občasného míchání vařte těstoviny 8-10 minut
- potom sceďte, nechte okapat a servírujte
Tip
Vyzkoušejte také čistý dýňový protein pro ještě vyšší příjem bílkovin.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1558 kJ / 371 kcal |
Tuky | 3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,1 g |
Sacharidy | 66 g |
z toho cukry | 2,7 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 19 g |
Sůl | 0,8 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.