Čokoládová pěna s granolou a višní
Související produkty
Detailní popis produktu
Čokoládová pěna s granolou a višní
Informace a výživové hodnoty
Spojili jsme bohatou čokoládovou pěnu s lahodnými višněmi a křupavou granolou z medu a ovesných vloček a vytvořili úžasný dezert. Příprava je neuvěřitelně jednoduchá; stačí přidat vodu (100 ml na 70 g) a počkat. To znamená, že lahodné jídlo lze rychle připravit s minimem námahy. Je to fantastické řešení pro kohokoli, kdo se chce nouzově zásobit potravinami nebo se jen ujistit, že je připraven na jakoukoli situaci. Každé jídlo se vaří před lyofilizací. To pomáhá snižovat celkovou hmotnost a usnadňuje skladování potravin. Balení je pro ty, kteří chtějí mít v každé situaci přístup k dobrému a hlavně čerstvému jídlu. Balení je znovuuzavíratelné, takže se po otevření nemusíte bát, že se vám obsah vysype nebo rychle zkazí. Kapsičky vydrží až sedm let a trvanlivost plechovky je neuvěřitelných 25 let! Kapsa zasytí jednoho člověka a v plechovce je až 15 porcí.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou při lyofilizaci zachovány.
- Produkt má dlouhou trvanlivost.
- Jídlo je vhodné pro vegetariány.
- Pěna je v znovuuzavíratelném balení.
- Pokrm si připravíte rychle a snadno.
Složení | čokoládová pěna (75%) (bílý cukr, sušené plnotučné mléko, kakaový prášek, modifikovaný škrob, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný), granola (14%) (oves, cukr, řepkový olej, med), lyofilizované nakrájené višně (1,8%) |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelná kapsa / plechovka |
Úprava | nespecifikované |
Velikost | 70 g / 1050 g |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace, neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Vyzkoušejte přidat i mrazem sušené ovoce.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1808 kJ / 429 kcal |
Tuky | 8,05 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 3,2 g |
Sacharidy | 73,36 g |
z toho cukry | 48,02 g |
Vláknina | 8,25 g |
Bílkoviny | 11,6 g |
Sůl | 0,72 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.