Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Čokoládová pěna s granolou a višní

od 186 Kč od 162 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem vařená, potom lyofilizovaná, trvanlivá, lehká, snadno skladovatelná. I přes tolik procesů jsem stále chutná, když mě spojíš s vodou. Zní to jako sen? Ochutnej a sen se stane skutečností!

          • stačí zalít vodou a do 10 minut je hotovo
          • vhodné pro vegetariány
          • lyofilizace je šetrný způsob sušení, který zanechá živiny

Detailní informace

70g
Skladem
186 Kč
162 Kč bez DPH
1050g
Skladem
1 029 Kč
895 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Čokoládová pěna s granolou a višní

Informace a výživové hodnoty 

Spojili jsme bohatou čokoládovou pěnu s lahodnými višněmi a křupavou granolou z medu a ovesných vloček a vytvořili úžasný dezert. Příprava je neuvěřitelně jednoduchá: stačí přidat vodu (100 ml na 70 g) a počkat. To znamená, že lahodné jídlo lze připravit rychle s minimem námahy. Je to fantastické řešení pro kohokoli, kdo se chce nouzově zásobit potravinami nebo se jen ujistit, že je připraven na jakoukoli situaci. Každé jídlo se před lyofilizací vaří. To pomáhá snižovat celkovou hmotnost a usnadňuje skladování potravin. Balení je pro ty, kteří chtějí mít v každé situaci přístup k dobrému a hlavně čerstvému jídlu. Balení je znovuuzavíratelné, takže se po otevření nemusíte bát, že se vám obsah vysype nebo rychle zkazí. Kapsičky vydrží až sedm let a trvanlivost plechovky je neuvěřitelných 25 let! Kapsa zasytí jednoho člověka a v plechovce je až 15 porcí.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou při lyofilizaci zachovány.
  2. Produkt má dlouhou trvanlivost.
  3. Jídlo je vhodné pro vegetariány.
  4. Pěna je v znovuuzavíratelném balení.
  5. Pokrm si připravíte rychle a snadno.

Základní specifikace
Složení čokoládová pěna 75 % (bílý cukr, sušené plnotučné mléko, kakaový prášek, modifikovaný škrob, kypřící látka: hydrogenuhličitan sodný), granola 14 % (oves, cukr, řepkový olej, med), lyofilizované nakrájené višně 1,8 %
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Velká Británie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelná kapsa / plechovka
Úprava nespecifikované
Velikost 70 g / 1050 g 
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyzkoušejte přidat i mrazem sušené ovoce.

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1808 kJ / 429 kcal
Tuky 8,05 g
z toho nasycené mastné kyseliny 3,2 g
Sacharidy 73,36 g
z toho cukry 48,02 g
Vláknina 8,25 g
Bílkoviny 11,6 g
Sůl 0,72 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: