Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Čokoláda 40% s kešu mlékem

Jsem bezlaktózová alternativa k běžné mléčné čokoládě. Obsahuji kešu mléko, díky kterému mám smetanově jemnou chuť a texturu. A celý proces mé výroby až po zabalení se odehrál na Madagaskaru!

  • jemná mléčná chuť
  • vegan a bezlepková
  • koupí podpoříte madagaskarské farmáře

Vyberte balení

Nakup do zásoby a ušetři

1 ks
932 Kč / ks
2 ks
-5%
932 Kč / ks
3 ks
a více
-10%
932 Kč / ks

Vaše cena

932 Kč

Zboží můžete mít už

Kdy zboží obdržím? zavřít

93 ks skladem

Zásilkovna 65 Kč
Zásilkovna - dodání na adresu 99 Kč
PPL 99 Kč
PPL - ParcelShop 99 Kč
Česká pošta - Balík do balíkovny 79 Kč
Česká pošta - Balík do ruky 99 Kč
Česká pošta - Balík na poštu 99 Kč
Zlín - Gahurova 4467 zdarma
Olomouc - Sokolská 44 zdarma
Olomouc - Horní náměstí 202/15 zdarma
Brno - Jezuitská 11 zdarma
Staré město u Bruntálu 262 zdarma
Zlín - Rašínova 71 zdarma

Čokoláda 40% s kešu

Informace o produktu

Jedinečná čokoláda, která zaujme svou chutí, složením i původem. Světle hnědá barva a krémově jemná chuť s lahodnými tóny ovoce a oříšků tvoří dokonalou všestrannou čokoládu, kterou můžete jen tak mlsat nebo ji využít například na polevy, do plněného pečiva či máslových krémů, anebo na přípravu neodolatelné veganské zmrzliny. Všechny suroviny použité na její výrobu pochází přímo z Madagaskaru – od kakaových bobů až po kešu oříšky. 

proces výroby čokolády

Co znamená Raise Trade

Koupí této čokolády podporujete přímo madagaskarské farmáře. A jak? Kakaové boby pochází z údolí Sambirano na severozápadě Madagaskaru. Čím větší množství a čím kvalitnější kakaové boby domácí farmáři vypěstují, tím větší příjem mají a mohou si dovolit lepší život. Kakaové boby jsou opatrně protříděny a vyberou se opravdu jen ty nejkvalitnější. Většinou se boby posílají k dalšímu zpracování do jiných zemí, ale program Raise Trade dohlíží na to, že jsou boby pěstovány i zpracovávány přímo na Madagaskaru. A až následně prodávány. Tento proces tak podporuje tamní ekonomiku a zvyšuje povědomí o původu produktů. Chcete vědět, jak se čokoláda vyrábí?

TOP informace o čokoládě s kešu

  1. Neprošla žádným chemickým zpracováním, je vyrobena z nealkalizovaných kakaových bobů.
  2. Teplota pro rozpouštění čokolády je 45 až 50 °C, tuhne při 27 °C, použití při 32 až 33 °C.
  3. Obsahuje o 44 % méně cukru než udává evropský standard pro mléčné čokolády.  
  4. Neobsahuje žádné přidané příchutě (ani vanilku) a je bez konzervantů.
  5. Je vítězem Great Taste Award 2019.
Tomáš Hofman

Jak se zpracovávají kakaové boby?

V plodu (lusku) kakaovníku se nacházejí boby uspořádané v 5 řadách po 20 až 50. Trvá přibližně 5–6 měsíců, než jsou připravené ke sklizni. Tyto kakaové lusky mají běžně červenou nebo žlutou barvu. Sklizeň se provádí dvakrát ročně a boby se z kakaového lusku musí vyjmout ručně. Uvolněné boby se následně fermentují pět až sedm dní při teplotě 38–50 °C. Fermentací dochází k zamezení klíčení semen, dochází k chemickým a biologickým změnám a snižuje se trpká chuť bobů. V důsledku oxidace tříslovin vzniká červenohnědá barva. Semena se dále suší na obsah vody 6–8 %, a to buď na slunci, nebo v sušárnách.

Následně se boby třídí dle jejich kvality a putují do továren na čokoládu, kde se dále zpracovávají. Kakaové boby se třídí, čistí a poté se praží za teploty 130–150 °C po dobu 10–35 minut. Pražením získávají boby kýžené čokoládové aroma, barvu a také dochází k prasknutí osemení a následnému oddělení zrna. Pražené boby se mohou alkalizovat (odkyselit) uhličitanem draselným, sodným nebo vápenatým. Alkalizací dochází ke zlepšení chuťových vlastností, k tmavšímu zbarvení a zjednodušení získávání kakaového másla. Následně se boby drtí a oddělují se od nich slupky a klíčky. Takové boby jsou připraveny na další proces a tvorbu různých kakaových produktů, jako jsou například kakaová hmota, máslo, prášek nebo čokoláda.

Zajímavosti a recepty

10 zajímavostí o kakau

10 zajímavostí o kakau

03.06.21 | 327x přečteno | 6 minut

Jak roste kakao?

Jak roste kakao?

25.05.21 | 265x přečteno | 5 minut

Základní specifikace
  • Složení třtinový cukr, kakaové máslo, kešu ořechy jádra, kakaové boby
  • Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy mléka a kešu ořechů.
  • Trvanlivost 3–8 měsíců
  • Skladování do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením
  • Balení plastový obal
  • Velikost 10×100 g
  • Úprava tabulky čokolády
  • Odrůda Grand Cru de Sambirano, Forastero, Trinitario-Criollo
  • Dieta Bez lepku, Vegan, Bez laktózy
  • Surovina Čokoláda
  • Zpracování Tabulky
  • Chuť Mléčná
  • Barva Hnědá
Makroživiny na 100 g
  • Energetická hodnota na 100 g 2483 kJ / 594 kcal
  • Tuky 46 g
  • z toho nasycené mastné kyseliny 23 g
  • Sacharidy 44 g
  • z toho cukry 35 g
  • Vláknina 3 g
  • Bílkoviny 6 g
  • Sůl 0,02 g

Hodnocení našich zákazníků

Tento produkt zatím nemá žádné hodnocení.

Prémiové suroviny

Unikátní produkty

Ochutnávky zdarma

Vlastní výroba

4 kamenné prodejny

Ohodnotit produkt zavřít

Čokoláda 40% s kešu mlékem

Recenze musí splňovat tyto podmínky a zobrazí se až po jejím schválení.

* Pole označená hvězdičkou jsou povinná.

Dotaz na produkt zavřít
Načíst
zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?