Příběh čokolády

Zajímá Vás, Jak se čokoláda zpracovává a jak se z kakaovníku dostane až k Vám a krásně se rozpustí v ústech? Řekneme Vám, jakou cestu musí kakaový bob přejít dokud se z něj stane čokoláda.
 
 

Pěstování kakaovníků - pěstuje se na plantáži v tropických oblastech

Sklizeň - kakaové boby se posbírají a vysuší

Pražení - boby se smaží a provzdušňují

Drcení - boby jsou drcené a mleté ​​aby se z nich utvořil likér

Mixování - likér se smíchá s dalšími ingrediencemi jako například mléko a cukr

Concha - toto slovo pochází ze Španělska, kde poprvé použili speciální přístroj na vyrábění čokolády. Concha = mušle. Tento proces tak nazvali Proto, že nádoba původně byla ve tvaru mušle. Je to zdlouhavý proces, který zahrnuje intenzivní mixování, provzdušňování a třepání čokolády.

Temperování - formování čokolády, ohřívání a chlazení čokolády před tím než se začne formovat

 
 
Pokud bychom chtěli vytvořit neslazenou čokoládu vhodnou na pečení, po drcení by následovalo přímo formování. Naopak na výrobu kakaového másla a kakaového prášku se po drcení používa speciální stroj, který tyto dvě složky oddělí.
 
         maslo  chiara  prášok