Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Malinové makrónky

ve čtvrtek 1. 7. | 227x přečteno


Křehké sladké francouzské makronky s nejjemnější bílou čokoládou uvnitř? Už se vám sbíhají sliny? A co když vám řekneme, že uvnitř těchto makronek najdete i jemně kyselkavé lyofilizované maliny, které polechtají vaše chuťové pohárky víc než kdejaký dort z cukrárny! Recept na malinové makronky jsme pro vás připravili ve spolupráci s Magdou z profilu @trouba_z_palavy

Sdílet



Malinové makrónky
120 minut
40 kusů

Co budete potřebovat?

Na makronky:

Na ganache:

Postup na přípravu ganache

Náplň je vhodné připravit si den předem, bude se vám s ní pak lépe pracovat. Smetanu na šlehání nalijeme do hrnce a ohřejeme na mírném plameni. Než začne šlehačka vařit, hrnec odstavíme, přidáme do něj čokoládu a do rozpuštěné směsi přihodíme hrst rozdrcených lyofilizovaných malin. Na závěr vmícháme ještě malinový prášek.  

Ganache nalijeme do misky a vložíme přes noc do lednice. Na druhý den dáme ganache do cukrářského sáčku a plníme makronky. 


A jak na makronky?

Nejprve si v míse důkladně smícháme moučkový cukr a mandlovou mouku. V robotu si vyšleháme bílky s cukrem a špetkou soli a postupně do nich vmícháme sypkou směs mouky a cukru.

Krouživými pohyby spojujeme obě části. Mícháme, dokud nedosáhneme lávové konzistence. Těsto by mělo pomalu stékat ze špachtle jako láva. Pokud se vám to nedaří, nevěšte hlavu a jemně promíchávejte krouživými pohyby dál. Správnou techniku můžete najít na Youtube pod názvem „macaronage“.  

Až má těsto požadovanou konzistenci, přichází pravý čas na přidání barviva. Dávejte si ale pozor na množství i původ. Většinou stačí opravdu jen pár kapek a vždy vybírejte přírodní barviva s jasně deklarovaným původem.

Směs vložíme do cukrářského sáčku s kulatou zdobící špičkou. Na pečící papír s její pomocí děláme bobky o libovolné velikosti. Dbejte na to, abyste mezi makronkami vždy měli rozestupy a abyste kolečka na plech dělali pod pravým úhlem.  

Plechem následně párkrát bouchneme o kuchyňskou linku, aby se z makronek dostal přebytečný vzduch.  

Makronky ještě před pečením musíme nechat chvíli uschnout v pokojové teplotě. Doba schnutí je velmi individuální, záleží na pokojové teplotě, vlhkosti i počasí. Naše makronky si vyžádaly 30 minut schnutí, ale u vás mohou být podmínky, a tedy i doba schnutí, jiné. Jakmile bude povrch makronek pokrývat tvrdší suchá krusta, je čas dát makronky do vyhřáté trouby.  

Makronky pečeme 12–14 minut v horkovzdušné troubě na 150 stupňů.

makronky s malinami

Fotky a recept: @trouba_z_palavy


Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?