Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Řepný krém

ve čtvrtek 24. 6. | 276x přečteno


Nejzářivější a nejkrásnější polévka pod sluncem? To je náš jemný řepný krém. A barva na něm není to nejlepší. Dokonalou chuť červené řepy podtrhuje svěží pomerančová šťáva, štiplavý zázvor a špetka omamného rozmarýnu!

Sdílet



Řepný krém
45 minut
5 porcí

Co budete potřebovat?

Na krém:

Na ozdobu

Postup

Předem si připravíme zeleninový vývar a předvaříme řepu. Cibuli a řepu nakrájíme na menší kousky a osmahneme v hrnci s trochou oleje. Až cibule změkne, zalijeme ji spolu s řepou vývarem, lehce osolíme a necháme asi 10 minut vařit.  

Nakonec polévku ochutíme pomerančovou šťávou, lyofilizovaným práškem z česneku a zázvoru, lyofilizovaným rozmarýnem a podle chuti opepříme. Když použijete místo sušeného koření to lyofilizované, provoníte své jídlo mnohem víc. Navíc si koření díky sušení mrazem zachovalo daleko více živin!  

Polévku vymixujeme tyčovým mixérem, až se z ní stane hladký krém. Na závěr ji ozdobíme opraženými semínky – využít můžete konopná, dýňová nebo pinie. Pražte je nasucho a jen chvíli, než se rozvoní na pánvi. Na závěr polévku ještě posypte jedlými květy a zakápněte olivovým olejem. Mňam!


Načítám

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?