Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Řepný krém: polévka, co vám rozzáří podzim

ve čtvrtek 24. 6. | 3711x přečteno


Nejbarevnější a nejkrásnější polévka pod sluncem? To je náš jemný řepný krém. A barva na něm není to nejlepší. Dokonalou chuť červené řepy podtrhuje svěží pomerančová šťáva, štiplavý zázvor a špetka omamného rozmarýnu! Dopřejte si na podzim polévku z červené řepy a rozsviťte si svůj jídelníček v pošmourných dnech.

Sdílet



Řepný krém: polévka, co vám rozzáří podzim
45 minut
5 porcí

Co budete potřebovat?

Na krém:

Na ozdobu

Postup

Předem si připravíme zeleninový vývar a předvaříme řepu. Cibuli a řepu nakrájíme na menší kousky a osmahneme v hrnci s trochou oleje. Až cibule změkne, zalijeme ji spolu s řepou vývarem, lehce osolíme a necháme asi 10 minut vařit.  

Nakonec řepovou polévku ochutíme pomerančovou šťávou, lyofilizovaným práškem z česneku a zázvoru, lyofilizovaným rozmarýnem a podle chuti opepříme. Když použijete místo sušeného koření to lyofilizované, provoníte své jídlo mnohem víc. Navíc – díky sušení mrazem si koření zachovalo daleko více živin než to sušené teplem! 

Polévku vymixujeme tyčovým mixérem, až se z ní stane hladký krém. Na závěr ji ozdobíme opraženými semínky – využít můžete konopná, dýňová nebo pinie. Pražte je nasucho a jen chvíli, než se rozvoní na pánvi. Na závěr polévku ještě posypte jedlými květy a zakápněte olivovým olejem. Mňam!


Ozdobte své podzimní vaření

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?