Konečně jsme otestovali tento trendy recept – a nelitujeme! Sladké šťavnaté datle plněné pistáciovým máslem, obalené v čokoládě a posypané pistáciemi, chutnají jako sladký sen z orientu. Ideální letní snack, který si zamilujete na první kousnutí. A nejlepší na tom je? Že ho zvládnete připravit i doma!
Co budete potřebovat
- datle
- pistáciové máslo – ideálně čisté nebo jemně slazené (můžete kombinovat více druhů)
- kadaif těsto
- tahini pasta (volitelné, pro zemitější chuť)
- trocha cukru (pokud je pistáciové máslo neslazené)
- mléčná nebo hořká čokoláda
- pistáciové kousky na posypání
Postup
- Připravte si pistáciovou náplň
V misce smíchejte pistáciové máslo s trochou cukru (pokud není máslo slazené). Chcete-li chuť ještě prohloubit, přidejte lžičku tahini pasty. - Přidejte křupavý element
Nakonec přidejte trochu nasekaného kadaif těsta – směs krásně zpevní a lépe drží tvar uvnitř datlí. - Naplňte datle
Datle opatrně podélně rozkrojte, vyjměte pecku a dovnitř vložte připravenou náplň. - Obalte v čokoládě
Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a plněné datle do ní celé ponořte. - Ozdobte pistáciovými kousky
Ještě teplé datle posypte nasekanými pistáciemi a nechte čokoládu zatuhnout. - Nechte ztuhnout nebo zamrazte
Pro extra osvěžení dejte hotové datle alespoň na 30 minut do mrazáku – získají perfektní strukturu a budou krásně křupavé a osvěžující.
Tip: Pokud si chcete recept zjednodušit, klidně vynechte kadaif nebo tahini. I v minimalistické verzi jsou datle výborné!
Tohle mlsání vás zachrání, když máte chuť na něco extra – ale nechcete to přehánět s cukrem. Díky datlím získáte přirozenou sladkost, pistácie dodají zdravé tuky a čokoláda? Ta už je jen třešnička na datli.
































