💸 Nakup za 1.000 Kč a odečti si 10 % z nákupu ➡️ S kódem CHCI10
Doprava frčííí jen za 25 Kč s GLS 🚚

heureka-logo

Dubajské datle v čokoládě s pistáciovým máslem

ve středu 23. 7. | 1046x přečteno


Dubajské datle si získaly srdce foodblogerů i všech milovníků výživného mlsání. V tomto jednoduchém receptu se spojí šťavnaté datle, jemné pistáciové máslo a kvalitní čokoláda – kombinace, která nejen skvěle chutná, ale i zasytí a dodá tělu energii. Zkuste si tenhle orientální hit připravit doma. Rychle, bez výčitek a s naprosto luxusním výsledkem!

Sdílet



Dubajské datle v čokoládě s pistáciovým máslem

Konečně jsme otestovali tento trendy recept – a nelitujeme! Sladké šťavnaté datle plněné pistáciovým máslem, obalené v čokoládě a posypané pistáciemi, chutnají jako sladký sen z orientu. Ideální letní snack, který si zamilujete na první kousnutí. A nejlepší na tom je? Že ho zvládnete připravit i doma!

Co budete potřebovat

Postup

  1. Připravte si pistáciovou náplň
    V misce smíchejte pistáciové máslo s trochou cukru (pokud není máslo slazené). Chcete-li chuť ještě prohloubit, přidejte lžičku tahini pasty.
  2. Přidejte křupavý element
    Nakonec přidejte trochu nasekaného kadaif těsta – směs krásně zpevní a lépe drží tvar uvnitř datlí.
  3. Naplňte datle
    Datle opatrně podélně rozkrojte, vyjměte pecku a dovnitř vložte připravenou náplň.
  4. Obalte v čokoládě
    Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a plněné datle do ní celé ponořte.
  5. Ozdobte pistáciovými kousky
    Ještě teplé datle posypte nasekanými pistáciemi a nechte čokoládu zatuhnout.
  6. Nechte ztuhnout nebo zamrazte
    Pro extra osvěžení dejte hotové datle alespoň na 30 minut do mrazáku –⁠ získají perfektní strukturu a budou krásně křupavé a osvěžující.

Tip: Pokud si chcete recept zjednodušit, klidně vynechte kadaif nebo tahini. I v minimalistické verzi jsou datle výborné!

Tohle mlsání vás zachrání, když máte chuť na něco extra – ale nechcete to přehánět s cukrem. Díky datlím získáte přirozenou sladkost, pistácie dodají zdravé tuky a čokoláda? Ta už je jen třešnička na datli.

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu