15 minut + tuhnutí
6–10 tyčinek
Co budete potřebovat?
- 180 g arašídového másla
- 80 g datlového sirupu
- 140 g ovesných vloček
- 40 g chia semínek
- 40 g sušených višní
- 40 g sušených třešní
- 60 g pražených arašídů
- špetku soli
Postup
- Pekáček o rozměru asi 20x10 vyložte pečicím papírem a dejte prozatím stranou.
- Arašídy, sušené třešně i višně nakrájejte na kousky. Arašídové máslo promíchejte s datlovým sirupem do hladké směsi, následně přidejte ovesné vločky, sůl a chia semínka a promíchejte. Nakonec zapracujte také pokrájené arašídy a sušené ovoce. Je nutné, aby byla lepkavá směs opravdu dokonale promíchaná a veškeré komponenty obalené směsí arašídového másla, jinak by tyčinky nedržely u sebe.
- Celou směs na tyčinky přesuňte do připraveného pekáčku a silně utlačte do hladké vrstvy, můžete si pomoci třeba dnem skleničky.
- Dejte těsto ztuhnout do lednice alespoň na 4 hodiny.
- Ztuhlou směs vyndejte i s pečicím papírem z pekáčku a nakrájejte na jednotlivé tyčinky. Mělo by vám vzniknout 6–10 kousků. Hotové tyčinky můžete obvázat kouskem pečicího papíru a přírodního provázku, aby se nelepily na ruce.
Recept a foto: @lzickacukru