1. Máj se blíží! Oslavte ho s naší nabídkou 💝 Navíc SLEVA 15 % s kódem: LASKYCAS

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Ovesné řezy s ořechy a borůvkami

v pondělí 21. 8. | 3172x přečteno


Sezóna borůvek je v plném proudu! A že už nevíte, co s nimi? Vyzkoušejte borůvkové ovesné řezy s ořechy. Na přípravu tohoto moučníku vám bude stačit jen pár ingrediencí, a navíc je úplně bez lepku! Na řezech z ovesných vloček si pochutnáte u kávy, ale vhod přijdou i jako svačina do práce nebo do školy. A když zrovna nejsou borůvky? Použijte jiné oblíbené ovoce, řezy budou chutnat vždycky skvěle.

Sdílet



Ovesné řezy s ořechy a borůvkami
90 minut
asi 9 kousků
bez lepku

Co budete potřebovat?

Postup

Nejprve si připravíme borůvkový rozvar. Do menšího hrnce dáme asi hrnek čerstvých, nebo mražených borůvek (či jiného ovoce) a na mírnějším plameni pomalu vaříme . Jakmile borůvky pustí šťávu, stáhneme hrnec z ohně, rozmačkáme borůvky na kaši, přidáme chia semínka a podle chuti případně dosladíme.

Teď je čas na těsto. V míse smícháme vločky, nasekané ořechy, mandlovou mouku, skořici a prášek do pečiva. Nejprve promísíme suché ingredience a následně přidáme vejce a med (pro variantu bez cukru použijeme oříškové máslo).  Vypracujeme husté, lepkavé těsto, které si rozdělíme na dvě části.

Pekáček o rozměrech 16x16 cm vysteleme pečicím papírem a na dno upěchujeme polovinu těsta. Tu potřeme borůvkovým rozvarem a překryjeme druhou polovinou těsta.

Řezy pečeme v troubě předehřáté na 190 °C asi 20 minut. Že jsou hotové, poznáte tak, že vločky nahoře budou krásně zlaté.

Hotové řezy necháme mírně zchládnout a poté nakrájíme na kostičky, na plechu by mělo vzniknout 9 kousků.

Recept a foto:  @niesomzcukru

Ingredience pro bezlepkové pečení

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?