Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Mrkvové lívance s tvarohem

ve čtvrtek 17. 8. | 5857x přečteno


Dochází vám inspirace na sladké snídaně? Vyzkoušejte zdravé mrkvové lívance s oříškovým tvarohem. Dnes vám prozradíme, jak je připravit dokonce na dva způsoby – se špaldovou moukou i v bezlepkové variantě. Tak nažhavte pánvičku nebo lívanečník, jde se mlsat!

Sdílet



Mrkvové lívance s tvarohem
30 minut
8–12 lívanců
bez lepku

Co budete potřebovat?

Na lívance ze špaldové mouky:

  • 100 g najemno nastrouhané mrkve
  • 1 vejce
  • 70 g hustého bílého jogurtu
  • 2 lžíce čekankového sirupu
  • nastrouhaná citronová kůra nebo lžička citronového pudru (můžete nahradit i pomerančovým)
  • 60 g jemných ovesných vloček
  • 40 g špaldové celozrnné mouky hladké
  • špetka soli
  • ½ lžičky skořice nebo kapka skořicového extraktu
  • 1 menší lžička kypřicího prášku do pečiva
  • kokosový olej na smažení

Na bezlepkové lívance:

  • 100 g najemno nastrouhané mrkve
  • 1 vejce
  • 70 g hustého bílého jogurtu
  • 50 ml vody nebo mléka
  • 2 lžíce čekankového sirupu
  • nastrouhaná citronová kůra nebo lžička citronového pudru (můžete nahradit i pomerančovým)
  • 60 g bezlepkových ovesných vloček
  • 110 g rýžové mouky
  • ½ lžičky skořice nebo kapka skořicového extraktu
  • špetka soli
  • 1 lžička kypřicího prášku do pečiva
  • kokosový olej na smažení

Na dozdobení:

  • tvaroh
  • javorový nebo čekankový sirup
  • najemno nasekané lískové oříšky (množství podle chuti)
  • troška vanilkového extraktu
  • ovoce podle chuti

Postup (stejný pro obě varianty):

Nastrouhanou mrkev, vejce, jogurt (popř. mléko), čekankový sirup a citronovou kůru nebo pudr dobře prošlehejte. Přidejte ovesné vločky, mouku, skořici, špetku soli a kypřicí prášek a míchejte, dokud se ingredience důkladně nepropojí. Vznikne vám hustější těsto, které by se na pánvi nemělo roztékat.

Rozehřátý lívanečník (nebo pánev) potřete trochou kokosového oleje a do každého důlku rozetřete po lžíci těsta. Pozvolna smažte lívance z obou stran (cca po 3 minutách). 

Před podáváním prošlehejte tvaroh se sirupem, oříšky nasekanými na jemno a vanilkovým extraktem. Mrkvové lívance servírujte s oblíbeným ovocem.

Recept a foto:  @zdrave_zivena

Nechybí vám ve spíži?

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?