👉 PRODLOUŽENO! Sleva 200 Kč nad 1 500 Kč s kódem: SLEVA200 🔥 DOPRAVA ZDARMA do výdejních míst PPL od 500 Kč 🚚💨

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Okurkové jednohubky s tuňákem a microgreens

ve středu 27. 12. | 6321x přečteno


Svěží okurkové jednohubky plněné tuňákovou pomazánkou jsou dokonalou ozdobou na jakékoliv párty a posezení s přáteli, ale také jednoduchou alternativou domácího sushi. Stačí vám jen několik málo ingrediencí a pár minut na přípravu. Jednohubky z okurky proto přijdou vhod, když vás překvapí neohlášená návštěva.

Sdílet



Okurkové jednohubky s tuňákem a microgreens
10 minut
20 jednohubek
rychlovka

Co budete potřebovat?

  • 2 větší salátové okurky
  • čerstvé klíčky
  • nori chipsy na ozdobu (volitelné)

Na pomazánku:

  • 2 konzervy tuňáka (2 × 80 g)
  • 125 g krémového sýra
  • 1 lžíce hořčice
  • ½ červené cibule najemno
  • 3 kyselé okurky nadrobno
  • sůl a černý pepř

Okurkové jednohubky jsou perfektní v případě, že máte intoleranci na lepek nebo když hledáte lehké občerstvení pro návštěvu. Jsou svěží, dokonale křupavé a mohou být jednoduchou alternativou sushi, pokud zrovna nemáte čas nebo vám chybí potřebné ingredience. 

Jednohubky z okurky jsou rychlé a jednoduché na přípravu, takže je zvládnete během pár minut. S tímto receptem už vás žádná návštěva nazaskočí! 

Nejvíc jim to sluší s čerstvými klíčky a microgreens, které jsou plné chuti i vitamínů. Poradíme vám, jak si tuhle dobrotu snadno vypěstovat doma. Navíc u nás seženete vše, co budete na domácí klíčení potřebovat. Čerstvé klíčky tak budete mít po ruce vždy, když budete chtít dozdobit pomazánku nebo třeba letní polévku. 

Jak připravit okurkové jednohubky?

Je to vážně snadné. Nejprve si připravíme tuňákovou pomazánku: jednoduše smícháme všechny ingredience a necháme chvíli odležet, aby se propojily chutě.

Okurku omyjeme a nakrájíme na 2–⁠3 cm silná kolečka. S pomocí čajové lžičky pak vydlabeme vnitřní část do hloubky asi 1 cm. Na dně trochu dužiny necháme, aby náplň nepropadla spodem. 

Pak okurku naplníme tuňákovou pomazánkou. K tomu nám bude stačit lžička nebo sáček, pokud však chcete jednohubky dotáhnout k dokonalosti, použijte kornout se zdobicí špičkou.

Hotové jednohubky ozdobíme klíčky a před podáván ideálně ještě chvíli vychladíme. 

TIP! Pokud chcete, aby se jednohubky více podobaly sushi, ozdobte je křupavými nori krekry. Místo tuňáka můžete do pomazánky použít třeba uzeného lososa. 

Recept a foto:  @tastykitchen.cz

Vypěstujte si vlastní microgreens

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?