10 minut
20 jednohubek
rychlovka
Co budete potřebovat?
- 2 větší salátové okurky
- čerstvé klíčky
- nori chipsy na ozdobu (volitelné)
Na pomazánku:
- 2 konzervy tuňáka (2 × 80 g)
- 125 g krémového sýra
- 1 lžíce hořčice
- ½ červené cibule najemno
- 3 kyselé okurky nadrobno
- sůl a černý pepř
Okurkové jednohubky jsou perfektní v případě, že máte intoleranci na lepek nebo když hledáte lehké občerstvení pro návštěvu. Jsou svěží, dokonale křupavé a mohou být jednoduchou alternativou sushi, pokud zrovna nemáte čas nebo vám chybí potřebné ingredience.
Jednohubky z okurky jsou rychlé a jednoduché na přípravu, takže je zvládnete během pár minut. S tímto receptem už vás žádná návštěva nazaskočí!
Nejvíc jim to sluší s čerstvými klíčky a microgreens, které jsou plné chuti i vitamínů. Poradíme vám, jak si tuhle dobrotu snadno vypěstovat doma. Navíc u nás seženete vše, co budete na domácí klíčení potřebovat. Čerstvé klíčky tak budete mít po ruce vždy, když budete chtít dozdobit pomazánku nebo třeba letní polévku.
Jak připravit okurkové jednohubky?
Je to vážně snadné. Nejprve si připravíme tuňákovou pomazánku: jednoduše smícháme všechny ingredience a necháme chvíli odležet, aby se propojily chutě.
Okurku omyjeme a nakrájíme na 2–3 cm silná kolečka. S pomocí čajové lžičky pak vydlabeme vnitřní část do hloubky asi 1 cm. Na dně trochu dužiny necháme, aby náplň nepropadla spodem.
Pak okurku naplníme tuňákovou pomazánkou. K tomu nám bude stačit lžička nebo sáček, pokud však chcete jednohubky dotáhnout k dokonalosti, použijte kornout se zdobicí špičkou.
Hotové jednohubky ozdobíme klíčky a před podáván ideálně ještě chvíli vychladíme.
TIP! Pokud chcete, aby se jednohubky více podobaly sushi, ozdobte je křupavými nori krekry. Místo tuňáka můžete do pomazánky použít třeba uzeného lososa.
Recept a foto: @tastykitchen.cz