DOPRAVA jen za 25 Kč 😮 👉 Jen do čtvrtka do všech výdejních míst! 🚚

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Třešňový crumble

ve čtvrtek 13. 7. | 1795x přečteno


Crumble (krambl) je jedním z nejjednodušších pečených dezertů, kterého se nikdy nepřejíte. Suroviny na tuto ovocnou dobrotu s křupavou drobenkou nejspíš máte ve spíži, crumble proto přijde vhod, když vás přepadne mlsná nebo se ohlásí nečekaná návštěva. Připravit ho můžete nejen s třešněmi, ale také jahodami, jablky, švestkami, rebarborou nebo rybízem – zkrátka s čímkoliv, co se na zahrádce zrovna urodí.

Sdílet



Třešňový crumble
20 minut +
40 minut pečení
10–12 porcí
rychlovka

Co budete potřebovat?

Na náplň:

Na drobenku:

Postup

Troubu předehřejte na 180 °C a koláčovou formu o průměru 25 cm lehce vymažte máslem. 

Začněte s přípravou drobenky. Máslo rozpusťte a nechte lehce vychladnout. Mezitím v míse smíchejte ovesné vločky, mandlové plátky, mandlovou mouku a kokosový cukr. Přilijte rozpuštěné máslo a vanilkový extrakt a promíchejte do drobivého těsta. Hotovou drobenku dejte stranou a nechte odležet.

Vypeckované třešně smíchejte s javorovým sirupem, rumem, vanilkovou pastou a kokosovým cukrem. Nakonec přimíchejte mletou skořici, škrob a hladkou mouku.

Ovoce přendejte do formy a posypte drobenkou. Vložte do předehřáté trouby na 40 minut. Během pečení crumble kontrolujte, aby se vršek nepřipálil. Pokud by byl až moc hnědý a ovoce stále tuhé, přikryjte ho alobalem a pečte dále. Správně upečený crumble má být na vrchu křupavý a ovoce měkké, šťavnaté a plné chuti.

Hotový crumble nechte pár minut vychladnout a podávejte ještě teplý – například s kopečkem vanilkové zmrzliny přijde v létě vhod!

Recept a foto:  @lzickacukru

Prémiové suroviny na každé pečení

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?