DOPRAVA jen za 25 Kč 😮 👉 Jen do čtvrtka do všech výdejních míst! 🚚

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Mandlová palačinka Dutch baby

ve čtvrtek 9. 3. | 2046x přečteno


Nadýchaná palačinka Dutch baby se jinak nazývá také německá palačinka, Bismarck nebo sweet popover. Vzhledem může spíš než palačinku připomínat Yorkshire puding, o její původ se však pře Německo a Amerika. Dutch baby je božsky vláčná a dá se jíst nasladko i naslano. Základní těsto můžete jen poprášit cukrem, naplnit ovocem, ořechy, nebo vyzkoušet slanou variantu třeba s vajíčkem a sýrem. My si dnes připravíme voňavou verzi s mandlemi z kuchyně @michaela_foodphoto.

Sdílet



Mandlová palačinka Dutch baby
60 minut
12–15 kusů
Originální recept

Co budete potřebovat?

Na těsto:

Na ozdobu:

Potřebné vybavení:

  • litinová pánev

Dutch baby je nejlepší připravovat na litinové pánvi, protože se dokáže hodně rozpálit a skvěle drží teplotu. Pokud takovou pánev nemáte, poslouží stejně dobře litinový hrnec nebo jiná pánev s kovovou rukojetí vhodná do trouby.

mandlová palačinka dutch baby

Postup

Pánev rozehřejeme v troubě na 220 stupňů

Vejce rozšleháme metličkou. Přidáme k nim obě mouky, mléko, cukr a špetku soli a vyšleháme hladké tekuté těsto. Jakmile je pánev a trouba nahřátá, necháme na pánvi rozpustit máslo a nalijeme na ni připravenou palačinkovou směs. Posypeme mandlovými lupínky. 

Palačinku pečeme 10 minut při 220 stupních. Poté troubu stáhneme na 150 stupňů a pečeme dalších 10 minut

Palačinka z mandlové mouky nevyběhne tolik jako klasická Dutch baby, protože mandlová mouka je oproti hladké těžší. Vynahradí vám to ale na chuti! :)

Po upečení palačinku ihned podáváme s ovocem, cukrem a oblíbeným ořechovým máslem.

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Nepostradatelní parťáci milovníků snídaní

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?