60 minut
12–15 kusů
Originální recept
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 3 vejce
- 25 g mandlové mouky
- 40 g hladké mouky
- 160 g mléka
- 2 lžíce cukru
- špetku soli
- hrst mandlových lupínků
- 1 lžíce másla
Na ozdobu:
- cukr moučka
- ovoce podle chuti
- ořechové máslo
Potřebné vybavení:
- litinová pánev
Dutch baby je nejlepší připravovat na litinové pánvi, protože se dokáže hodně rozpálit a skvěle drží teplotu. Pokud takovou pánev nemáte, poslouží stejně dobře litinový hrnec nebo jiná pánev s kovovou rukojetí vhodná do trouby.
Postup
Pánev rozehřejeme v troubě na 220 stupňů.
Vejce rozšleháme metličkou. Přidáme k nim obě mouky, mléko, cukr a špetku soli a vyšleháme hladké tekuté těsto. Jakmile je pánev a trouba nahřátá, necháme na pánvi rozpustit máslo a nalijeme na ni připravenou palačinkovou směs. Posypeme mandlovými lupínky.
Palačinku pečeme 10 minut při 220 stupních. Poté troubu stáhneme na 150 stupňů a pečeme dalších 10 minut.
Palačinka z mandlové mouky nevyběhne tolik jako klasická Dutch baby, protože mandlová mouka je oproti hladké těžší. Vynahradí vám to ale na chuti! :)
Po upečení palačinku ihned podáváme s ovocem, cukrem a oblíbeným ořechovým máslem.
Recept a foto: @michaela_foodphoto