Mezinárodní den mandlí je u nás celý týden! 💛 Nakupte mandle všech chutí se slevou až 20 %  🔥 
Doprava zdarma při nákupu nad 799 Kč 🚚

Slané muffiny s tuňákem a sýrem

v pondělí 13. 2. | 5699x přečteno


Že nejste zrovna fanda sladkého? Tak vyzkoušejte recept na slané muffiny! Nesmrtelná kombinace tuňáka, čedaru a jarní cibulky provoní kuchyni a vy se budete olizovat až za ušima. Slané muffiny jsou perfektní k snídani nebo jako svačina, kterou snadno sbalíte do kabelky. A určitě neurazí ani návštěvu!

Sdílet



Slané muffiny s tuňákem a sýrem
45 minut
8 košíčků

Co budete potřebovat?

  • 1 plechovka tuňáka (140 g) ve vlastní šťávě
  • 90 g mandlové mouky
  • 10 g loupaného konopného semínka (nebo jiná semínka podle chuti)
  • 1 jarní cibulka
  • 100 g nastrouhaného čedaru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce nasekaného koriandru
  • půl lžičky jedlé sody
  • koriandr nebo jiné oblíbené koření
  • špetka soli
slane muffiny s tunakem

Postup

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a připravíme si silikonové formy na muffiny.

V míse metličkou rozšleháme vajíčka. Přidáme do nich nahrubo nastrouhaný sýr, nakrájenou jarní cibulku, olivový olej, citronovou šťávu a znovu promícháme. 

tunakove muffiny

Z tuňáka slijeme šťávu a přidáme ho ke směsi sypkých ingrediencí – mandlové mouky, konopného semínka, koriandru, jedlé sody a soli. Soli přidáme opravdu jen špetku. Sýr i tuňák jsou už slané, tak pozor, abychom si muffiny nepřesolili.

Nakonec vše smícháme dohromady.

Košíčky naplníme směsí zhruba do 2/3. Tuňákové muffiny můžeme ještě posypat sýrem a dáme je péct na 180 stupňů 25 minut. Měly by být nahoře hezky zlaté, ale pozor, ať je nevysušíte.

Po upečení necháme slané muffiny vychladnout. Můžete je jíst samotné, nebo si k nim připravit svěží dip z jogurtu, zakysané smetany nebo třeba oříškového másla a orientálního koření dukkah.

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

Vytuňte si muffiny podle svého

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

Menu

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?