Sleva 150 Kč nad 1500 Kč - kód: SLEVA150 🌟 Sleva 200 Kč nad 2000 Kč - kód: SLEVA200

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Pařížské rohlíčky bez laktózy

ve středu 7. 12. | 8324x přečteno


Klasika všech klasik. Jen tedy tentokrát bez laktózy. Na křehké pařížské rohlíčky s mandlovým základem dala Míša jemný čokoládový krém z kešu oříšků a rohlíčky pak namočila do hořké čokolády. A můžeme vám s klidem říct, že se po nich jen zaprášilo!

Sdílet



Pařížské rohlíčky bez laktózy
2 hodiny práce*
12–15 kusů

* Alespoň 2–3 hodiny dopředu je potřeba namočit kešu oříšky, alespoň 4 hodiny je potřeba na ztuhnutí krému.

Co budete potřebovat?

Na korpusy rohlíčků:

Na čokoládovou polevu:

Na krém:

Postup přípravy

1. Krém na pařížské rohlíčky

Je dobré začít přípravou krému, protože bude nějakou dobu tuhnout v lednici.

Pokud máme výkonný mixér (blender), všechny suroviny jen vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka

Pokud jej nemáme, vystačíme si i s tyčovým mixérem. Do nádoby na mixování dáme předem namočené kešu ořechy (alespoň na 2–3 hodiny je namočte do studené vody), tuhou část kokosového mléka a rýžový sirup. Kakaové máslo s hořkou čokoládou pozvolna rozpustíme ve vodní lázni a přidáme do nádoby k ostatním surovinám. Vše rozmixujeme dohladka.

Krém na pařížské rohlíčky bude příliš tekutý, a tak ho dáme do lednice ztuhnout alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc. Před použitím ho necháme naopak asi hodinu povolit, aby šly rohlíčky hezky zdobit. Můžeme ho rozšlehat ručním šlehačem, aby změkl stejnoměrně.

2. Korpusy

Troubu předehřejme na 170 °C a plechy si vyložíme pečicím papírem. Bílky spolu s cukrem a solí vyšleháme dotuha. Do ušlehaných bílků zamícháme postupně metličkou mandlovou mouku.

Krém na pařížské rohlíčky přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou (pokud ji nemáme, můžeme použít nastřižený sáček nebo klasickou špičku s širším otvorem) a na plech vytlačíme stejné půlměsíčky, které nám budou sloužit jako základ pro rohlíčky.

Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 10–15 minut. Pozor – hodně záleží na velikosti rohlíčků! Raději je často kontrolujte, snadno se rychle spálí.

parizske rohlicky

Recept a foto:  @michaela_foodphoto

pařížské rohlíčky recept

3. Namáčení v čokoládě

Vychladlé korpusy (rohlíčky) bohatě zdobíme krémem, který si přendáme do cukrářského sáčku. Poté si ve vodní lázni pozvolna rozpustíme hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Rohlíčky v čokoládě namočíme a necháme zatuhnout. Rychleji zatuhnou v lednici nebo venku – pokud je chladno. 

Skladujeme na chladném místě a jíme, kdykoliv na ně máme chuť. :))

Další klasické vánoční recepty:


Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?