2 hodiny práce*
12–15 kusů
* Alespoň 2–3 hodiny dopředu je potřeba namočit kešu oříšky, alespoň 4 hodiny je potřeba na ztuhnutí krému.
Co budete potřebovat?
Na korpusy rohlíčků:
- 100 g mandlové mouky
- 70 g moučkového cukru
- 2 bílky
- špetku soli
Na čokoládovou polevu:
- 150 g hořké čokolády
- 2 lžíce kokosového oleje
Na krém:
- 150 g předem namočených kešu ořechů
- 2 kokosová mléka – tuhou část
- 50 g kakaového másla
- 50 g rýžového sirupu
- 70 g hořké čokolády
Postup přípravy
1. Krém na pařížské rohlíčky
Je dobré začít přípravou krému, protože bude nějakou dobu tuhnout v lednici.
Pokud máme výkonný mixér (blender), všechny suroviny jen vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka.
Pokud jej nemáme, vystačíme si i s tyčovým mixérem. Do nádoby na mixování dáme předem namočené kešu ořechy (alespoň na 2–3 hodiny je namočte do studené vody), tuhou část kokosového mléka a rýžový sirup. Kakaové máslo s hořkou čokoládou pozvolna rozpustíme ve vodní lázni a přidáme do nádoby k ostatním surovinám. Vše rozmixujeme dohladka.
Krém na pařížské rohlíčky bude příliš tekutý, a tak ho dáme do lednice ztuhnout alespoň na 4 hodiny, ideálně přes noc. Před použitím ho necháme naopak asi hodinu povolit, aby šly rohlíčky hezky zdobit. Můžeme ho rozšlehat ručním šlehačem, aby změkl stejnoměrně.
2. Korpusy
Troubu předehřejme na 170 °C a plechy si vyložíme pečicím papírem. Bílky spolu s cukrem a solí vyšleháme dotuha. Do ušlehaných bílků zamícháme postupně metličkou mandlovou mouku.
Krém na pařížské rohlíčky přendáme do cukrářského sáčku s kulatou špičkou (pokud ji nemáme, můžeme použít nastřižený sáček nebo klasickou špičku s širším otvorem) a na plech vytlačíme stejné půlměsíčky, které nám budou sloužit jako základ pro rohlíčky.
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C 10–15 minut. Pozor – hodně záleží na velikosti rohlíčků! Raději je často kontrolujte, snadno se rychle spálí.
Recept a foto: @michaela_foodphoto
3. Namáčení v čokoládě
Vychladlé korpusy (rohlíčky) bohatě zdobíme krémem, který si přendáme do cukrářského sáčku. Poté si ve vodní lázni pozvolna rozpustíme hořkou čokoládu s kokosovým olejem. Rohlíčky v čokoládě namočíme a necháme zatuhnout. Rychleji zatuhnou v lednici nebo venku – pokud je chladno.
Skladujeme na chladném místě a jíme, kdykoliv na ně máme chuť. :))