🎉 Oslava 10 let už jen do neděle. Křupněte si party dobroty s 10% SLEVOU! 🎈

Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Lotus cheesecake

ve čtvrtek 11. 8. | 2314x přečteno


Hříšná chuť Lotus sušenek vás budí ze snů? Tak si upečte tenhle božský lotuskový cheesecake od Ivky. Je veganský, ale olizovat se po něm budou i největší masožrouti. Recept je jednoduchý a potřebovat budete jen výkonný mixér, formu a dost času na odležení. Zamilujte se do vegan Lotus cheesecaku s kešu oříšky!

Sdílet



Lotus cheesecake
30 minut + 4 hodiny tuhnutí
8 porcí

Co budete potřebovat na lotuskový cheesecake?

Na základní vrstvu:

  • 160 g sušenek Lotus
  • 60 g rostlinného másla
  • 2 polévkové lžíce kokosového oleje (nebo dle potřeby)

Na krémovou vrstvu:

Na ozdobu:

Postup přípravy

Den předem

Kešu oříšky si přes noc namočíme do vody. Díky tomu se budou lépe mixovat, vzniklá pasta bude jemnější a její chuť výraznější. 

V den (ne)pečení

Do mixéru nebo kuchyňského robota vložíme lotus sušenky a rozmixujeme. Vysypeme je do misky a přidáme rozpuštěné rostlinné máslo a kokosový olej. Mícháme, dokud směs nedrží pohromadě

Dortovou formu vysteleme papírem na pečení a dovnitř natlačíme směs sušenek. Bude tvořit základ lotuskového cheesecaku. Vtlačit hmotu můžete lžící, nebo si pomozte skleničkou. Poté základ vložíme odležet do lednice.

Mezitím si připravíme náplň. Namočené kešu scedíme a dáme do mixéru (či robota). Přidáme (pouze!) hustou část z kokosového mléka, lotus pomazánku a rozpuštěný kokosový olej. Mixujeme na nejvyšší stupeň zhruba 5 minut, dokud nebude krém úplně hladký. 

Náplň nalijeme do formy, uhladíme a vložíme do lednice alespoň na 4 hodiny, aby lotuskový cheesecake dokonale ztuhnul. 

Jdeme podávat!

Cheesecake vytáhneme z ledničky, posypeme rozdrobenými lotus sušenkami a oříšky, případně můžeme připravit polevu z lotus pomazánky a rozpuštěného kokosového oleje. Na závěr posypeme nasekanými kešu oříšky a pak už jen koukáme, jak se strávníci olizují až za ušima! Dobrou chuť.

Recept a foto:  @ivka_veggierecipes

Nezbytnosti pro veganské (ne)pečení

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?