Košík

(0)
Zavřít

V košíku nemáte žádné zboží.

Bezlepkové sezamové tyčinky

ve středu 13. 10. | 186x přečteno


Hledáte bezlepkové tyčinky ke svačině, zdravé mlsání k vínu nebo prostě jen nový recept, který se u vás v rodině stane tradicí večerů u filmu? Jestli jste už objevili kouzlo tahini pasty, nebudou pro vás sezamové tyčinky asi nic překvapivého. Vy ostatní dávejte pozor a připravte se na pořádnou jízdu, kterou zakončíte oblíbeným dipem! Recept bez cukru a lepku pro vás připravila Martina z blogu Niesomzcukru.

Sdílet



Bezlepkové sezamové tyčinky
40 minut
cca 15 tyčinek

Co budete potřebovat?

Postup

V míse si smícháme suché ingredience a přidáme k nim postupně vajíčko, máslo a lžíci tahini pasty. Ochutíme solí a pepřem podle chuti. Uhněteme těsto tak, aby se všechny ingredience dokonale propojily. Těsto by mělo být krásně kompaktní a konzistentní, třeba jako klasické máslové.  

Celé těsto položíme na pečící papír a přikryjeme ho druhým kusem papíru – bude se nám lépe válet. Postupně rozválíme na tloušťku zhruba půl centimetru. Pak opatrně sejmeme svrchní kus papíru a placku rozkrájíme kolečkem na stejně velké tyčinky.  

Pečeme asi 15–20 minut na 170 °C dozlaova.

Podávat můžete jen tak, ale na své si přijdou i milovníci dipů. K bezlepkovým sezamovým tyčinkám se skvěle hodí klasický česnekový dip s bylinkami nebo sáhněte po odvážnějších ostřejších variantách inspirovaných asijskou kuchyní. Záleží jen na síle a odvaze vašich chuťových pohárků!

Čtěte také

Líbí se Vám článek?

Přihlaste se k odběru a dostávejte další zajímavé články do e-mailu každý týden.

Odebírat

Kam dále?

zavřít

Přihlášení pomocí e-mailu

Zapomněli jste heslo?