40 minut
cca 15 tyčinek
Co budete potřebovat?
- 105 g mandlové mouky
- 35 g kokosové mouky
- 30 g másla
- 1 vejce
- 1 polévková lžíce tahini pasty
- 50 g sezamu
- sůl a pepř
Postup
V míse si smícháme suché ingredience a přidáme k nim postupně vajíčko, máslo a lžíci tahini pasty. Ochutíme solí a pepřem podle chuti. Uhněteme těsto tak, aby se všechny ingredience dokonale propojily. Těsto by mělo být krásně kompaktní a konzistentní, třeba jako klasické máslové.
Celé těsto položíme na pečící papír a přikryjeme ho druhým kusem papíru – bude se nám lépe válet. Postupně rozválíme na tloušťku zhruba půl centimetru. Pak opatrně sejmeme svrchní kus papíru a placku rozkrájíme kolečkem na stejně velké tyčinky.
Pečeme asi 15–20 minut na 170 °C dozlaova.
Fotky a text: Niesomzcukru
Podávat můžete jen tak, ale na své si přijdou i milovníci dipů. K bezlepkovým sezamovým tyčinkám se skvěle hodí klasický česnekový dip s bylinkami nebo sáhněte po odvážnějších ostřejších variantách inspirovaných asijskou kuchyní. Záleží jen na síle a odvaze vašich chuťových pohárků!