Citrónová kůra 1–2 mm

od 99 Kč od 86 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Můj kámoš je citrón, toho určitě znáš. Vím to, protože vždy koketuješ jenom s ním a já putuju do koše. Ale mám také nespočet skvělých využití, tak si prosím promysli, jak se mnou příště naložíš

          • přírodní citrusový produkt
          • obsahuje množství vitaminu C
          • osvěžení pečiva, zákusků i nápojů

Detailní informace

100g
Skladem
99 Kč
86 Kč bez DPH
500g
Skladem
470 Kč
409 Kč bez DPH
9kg (karton)
Skladem
8 011 Kč
6 966 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Citrónová kůra 1–2 mm

Informace o produktu

Už žádné mytí, už žádné strouhání na miniaturním struhadle. To vše jsme už zařídili! Naši citrónovou kůru jednoduše vyberete z obalu, a je to. Příprava koláčů, nádivek, dezertů, nápojů či pečeného masa bude prostě hračka. Citrónová kůra vás omámí svými tóny a barevně doplní vaše kuchyňské výtvory. Skladovat ji můžete v suchém prostředí pokojové teploty. A také nezapomeňte na uzavření obalu, jinak kousky kůry navlhnou a slepí se dohromady.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  • citron je plodem citroníku pravého (lat. Citrus limon)
  • tvar citronů je vejčitého tvaru o velikosti slepičího vajíčka
  • citron tvoří přibližně z 87 % voda
  • obsahují množství kyseliny citrónové a kyseliny askorbové (vitamín C)
  • citrónová kůra vás zbaví zápachu, nečistot i vlhkosti v kuchyňských nádobách

Základní specifikace
Složení 100% kůra z citrónů
Země původu Francie
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný sáček
Úprava nespecifikované
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 
 
 
K čemu citronová kůra slouží?
 
Využití citronové kůry v domácnosti je opravdu rozsáhlé. Například ní můžete odstranit vodní skvrny na oknech, nebo vložit do plátěného sáčku a pověsit mezi kabáty, kde nejenom provoní oděvy, ale také odplaší nechtěné moly. Přisypte trochu kůry do krystalového cukru, kůra absorbuje vlhkost a cukr zůstane sypký. Avšak to pořádně odbíháme, největší a nejchutnější využití má samozřejmě v kuchyni. Hodí se do citronového či jiného těsta, do krémů a nádivek, nebo jen tak na posypání hotového koláče. Zajímavou chuť i aroma vykouzlí ve večerním čaji na spaní a vařenému vínu dodá svěží nakyslý dotek. V omáčkách a marinádách podchytí a zvýrazní chutě ostatních ingrediencí. A když ji přihodíte na pekáč k pečené rybě, maso krásně osvěží, ale nezničí jeho přirozenou chuť.

 

 Použití

  • citrónový zákusek
  • pečení i vaření
  • do teplého nápoje
  • osvěží vzduch v domácnosti
  • vyžene moly z šatníku

 

Tip

Zdá se Vám citron příliš kyselí? Tak pro změnu vyzkoušejte také naši pomerančovou kůru!

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: