Citrónová kůra 1–2 mm
Související produkty
100g
Skladem
99 Kč
86 Kč
bez DPH
500g
Skladem
470 Kč
409 Kč
bez DPH
9kg (karton)
Skladem
8 011 Kč
6 966 Kč
bez DPH
Detailní popis produktu
Citrónová kůra 1–2 mm
Informace o produktu
Už žádné mytí, už žádné strouhání na miniaturním struhadle. To vše jsme už zařídili! Naši citrónovou kůru jednoduše vyberete z obalu, a je to. Příprava koláčů, nádivek, dezertů, nápojů či pečeného masa bude prostě hračka. Citrónová kůra vás omámí svými tóny a barevně doplní vaše kuchyňské výtvory. Nejlépe jí je v suchém prostředí při pokojové teplotě. A také nezapomeňte na uzavřít obal, jinak kousky kůry navlhnou a slepí se dohromady.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Citron je plodem citroníku pravého (lat. citrus limon).
- Tvar citronů je vejčitého tvaru a mají velikost o něco větší než slepičí vajíčko.
- Citron tvoří přibližně z 87 % voda.
- Obsahují množství kyseliny citrónové a kyseliny askorbové (vitamín C).
- Citrónová kůra vás zbaví zápachu, nečistot i vlhkosti v kuchyňských nádobách.
Složení | 100% kůra z citrónů |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Francie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 40 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný sáček |
Úprava | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Poznámka nákupčího
„Sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, sušené suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.“
K čemu citronová kůra slouží?
Využití citronové kůry v domácnosti je opravdu rozsáhlé. Například ní můžete odstranit vodní skvrny na oknech. Nebo vložit do plátěného sáčku a pověsit mezi kabáty, kde nejenom že provoní oděvy, ale také zapudí nechtěné moly. Přisypte trochu kůry do krystalového cukru, kůra absorbuje vlhkost a cukr zůstane sypký. Avšak to pořádně odbíháme, největší a nejchutnější využití má samozřejmě v kuchyni. Hodí se do citronového či jiného těsta, do krémů a nádivek, nebo jen tak na posypání hotového koláče. Zajímavou chuť i aroma vykouzlí ve večerním čaji na spaní a svařenému vínu dodá svěží nakyslý dotek. V omáčkách a marinádách podchytí a zvýrazní chutě ostatních ingrediencí. A když ji přihodíte na pekáč k pečené rybě, maso krásně osvěží, ale nezničí jeho přirozenou chuť.
Tip
Zdá se vám citron příliš kyselý? Tak pro změnu vyzkoušejte naši pomerančovou kůru!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.