Prodejny jsou stále otevřeny. Po-Pá 9:00-18:00, So 9:00-12:00. Čekáme na vás!

Chilli zelené lyofilizované (mrazem sušené) kousky

136 Kč 118 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Zatancuju si s Tvými chuťovými pohárky. Rozpálím v Tobě vášeň k vaření a okořením Ti život. Tak nač ještě čekáš? Vyzvedni si mě ve Světě plodů. Budeme pěkně ostrá dvojka!

          • 100% mrazem sušená zelenina 
          • poctivá chuť zeleného chilli bez přidaných aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

40g
Vyprodáno
136 Kč
118 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Chilli zelené lyofilizované (mrazem sušené) kousky

Informace a výživové hodnoty

Speciální technologií je surovina šetrně sušená mrazem, ale chuť, vůně a nutriční látky si zachovala. Díky tomu chutná skoro jako čerstvá a navíc má příjemnou křupavou konzistenci. Ať už chilli zapojíte do teplé či studené kuchyně, jeho štiplavost poznáte všude. Do zálivek, asijských či italských pokrmů budete mít skoro čerstvé chilli vždy po ruce! I obyčejná večeře může mít pořádnou jiskru!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny jsou lyofilizací zachovány.
  2. Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
  3. Obsahuje vysoké množství vlákniny.
  4. Působí proti plynatosti a jako mírné projímadlo.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě a v suchu.

 

Základní specifikace
Složení 100% chilli
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením.
Země původu Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 40 g
Úprava chilli kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Vyzkoušejte chilli ve vašem oblíbeném receptu s našimi vegan těstovinami!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ / kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Vláknina  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: