Chilli zelené lyofilizované (mrazem sušené) kousky
Související produkty
Detailní popis produktu
Chilli zelené lyofilizované (mrazem sušené) kousky
Informace a výživové hodnoty
Speciální technologií je surovina šetrně sušená mrazem, ale chuť, vůně a nutriční látky si zachovala. Díky tomu chutná skoro jako čerstvá a navíc má příjemnou křupavou konzistenci. Ať už chilli zapojíte do teplé či studené kuchyně, jeho štiplavost poznáte všude. Do zálivek, asijských či italských pokrmů budete mít skoro čerstvé chilli vždy po ruce! I obyčejná večeře může mít pořádnou jiskru!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Živiny jsou lyofilizací zachovány.
- Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
- Obsahuje vysoké množství vlákniny.
- Působí proti plynatosti a jako mírné projímadlo.
- Skladování je jednodušší než u čerstvých, skladují se při pokojové teplotě a v suchu.
Složení | 100% chilli |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 40 g |
Úprava | chilli kousky |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Vyzkoušejte chilli ve vašem oblíbeném receptu s našimi vegan těstovinami!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.