Chilli extrakt
Související produkty
Detailní popis produktu
Chilli extrakt
Informace a výživové hodnoty
Pálivost papriček se liší nejen podle odrůdy, ale také podle místa pěstování. Obecně platí, že čím teplejší podmínky pro růst, tím je paprička pálivější, proto v Česku vypěstované papričky nejsou tolik výrazné. Zato náš extrakt je vyroben z těch indických, je tak přímo stvořený pro opravdové milovníky ostrých chutí, kteří si potrpí na kvalitu. Chilli v podobě extraktu je mnohem praktičtější než to v prášku nebo pastě, jelikož se jednoduše smíchá s jakoukoli tekutinou a není nutné je složitě zpracovávat. Před použitím extrakt protřepejte.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Jeden z druhů chilli papričky je také kajenský pepř.
- Pálení chilli papriček způsobuje přírodní alkaloid zvaný kapsaicin.
- Dvě kapky extraktu se rovnají čtvrtině čajové lžičky chilli prášku.
- Výroba extraktů probíhá v Indii, kde firma Holy Lama poskytuje práci znevýhodněným ženám.
- Získal ocenění World Food Innovation Awards 2015 za nejlepší novou ingredienci.
Složení | emulgátor – polysorbát 80 extrakt z červené chilli papriky (45%) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | lahvička s kapátkem |
Úprava | extrakt |
Velikost | nespecifikované |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
„O extrakty jsem se začal zajímat v souvislosti s ekologicky vhodnějšími a efektivnějšími produkty. Je mnohem výhodnější podpořit aroma dortu, kávy nebo drinku pár kapkami přírodního extraktu s výrazným aroma, než surovinou, která tak silným aroma nedisponuje a taky může nepříjemně ovlivnit konzistenci výrobku – například obsah vody v ovoci. Přidáme pár kapek extraktu, a je to! Právě proto jsem se rozhodl šetřit suroviny, čas i přírodu, a pokud nám jde o ochucení vlastních výrobků, u nichž záleží na struktuře, konzistenci a samozřejmě chuti a vůni, je ekologičtější, praktičtější a rychlejší řešení právě přírodní extrakt.“
Jak se extrakty vyrábějí?
Vyrábějí se pomocí separační metody, která se nazývá extrakce nebo vyluhování. Principem této metody je oddělit vonné látky pomocí rozpouštědla, nejčastěji se používá klasický alkohol – etanol. Takové rozpouštědlo má vlastnost navázat na sebe silice (éterické oleje) a oddělit je od zbývajících nepotřebných látek. V extraktech Spice Drops se ale místo etanolu používá polysorbát 80, který je vyroben z přírodního sorbitolu a kyseliny olejové, je všestranný, vysoce účinný a zcela netoxický, nemutagenní a nekarcinogenní.
Tip
Použijte extrakt do rajčatové omáčky a dejte si k tomu naše cvrččí těstoviny!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.