Cherry rajčata lyofilizovaná (mrazem sušená)

od 231 Kč od 201 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Sice z nás vysáli všechnu vodu a nejsme už tak šťavnaté. To neznamená, že nechuti a nevoní úplně stejně! Máme příjemnou křupavou konzistenci se kterou se každý gurmán v kuchyni určitě pohraje!

Detailní informace

100g
Skladem
231 Kč
201 Kč bez DPH
500g
Skladem
1 021 Kč
888 Kč bez DPH
5kg
Skladem
8 205 Kč
7 135 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Cherry rajčata lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Cherry rajčata patří mezi oblíbenou zeleninu a v našem jídelníčku se objevují dost často. Používáme je především do salátů, špaget, polévky nebo si na nich jen tak pochutnáme v celku. Jelikož se snažíme stále objevit něco nového a chutného, nechali jsme pro Vás rajčata mrazem usušit. Jsou stále stejně chutná, plná původních živin, akorát bez vody, které jsme se sušením zbavili. Šťavnatou konzistenci nahradila křupavá. Taková cherry rajčata si můžete přidat do salátů, rozemlít na koření, přidat do omáček či jen tak si na nich pochutnat u televize.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek
  3. bez cukru a jiných aditiv
  4. příjemná křupavá konzistence
  5. bohatá na vitamíny B, C, K, kyselinu listovou a minerální látky jako jsou hořčík, vápník, železo

 

Základní specifikace
Složení 100% cherry rajčata
Země původu Německo
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava půlky
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se rajčata suší mrazem?

Lyofilizace, nebo jinak sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se rajčata vařila při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina, než lyofilizované cherry rajčata.

 

Použití

  • jako zdravá pochoutka
  • do salátů
  • do špaget
  • do dresinků
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Cherry rajčata nejsou jediná zelenina, kterou jsme pro Vás nechali mrazem usušit. Co tak zkusit plátky česneku, nebo brokolici?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1496 kJ / 357 kcal
Tuky 10,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 42 g
Vláknina 15,3 g
Bílkoviny 15,3 g
Sůl 2,965 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Hořčík  mg
Selen  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: