Cherry rajčata lyofilizovaná (mrazem sušená)

od 232 Kč od 202 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Sice z nás vysáli všechnu vodu a už nejsme tak šťavnatá, což ale neznamená, že nechutnáme úplně stejně! Máme příjemnou křupavou konzistenci, která osloví nejednoho gurmána!

Detailní informace

100g
Skladem
232 Kč
202 Kč bez DPH
500g
Skladem
1 034 Kč
899 Kč bez DPH
5kg
Skladem
8 398 Kč
7 303 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Cherry rajčata lyofilizovaná (mrazem sušená)

Informace a výživové hodnoty

Cherry rajčata patří mezi oblíbenou zeleninu a v našem jídelníčku se objevují velmi často. Používáme je především do salátů, špaget, polévky nebo si na nich jen tak pochutnáme v celku. Jelikož se snažíme vám stále přinášet něco nového a chutného, nechali jsme pro vás rajčata mrazem usušit. Jsou stále stejně dobrá, plná původních živin, akorát bez vody, které jsme se sušením zbavili. Šťavnatou konzistenci nahradila křupavá. Taková cherry rajčata si můžete přidat do salátů, rozemlít na koření, přidat do omáček či jen tak si na nich pochutnat u televize.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky zůstaly v rajčatech zachovány.
  2. Jsou pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
  3. Jsou bez cukru a jiných aditiv.
  4. Mají příjemná křupavá konzistenci.
  5. Jsou bohatá na vitamíny B, C, K, kyselinu listovou a minerální látky jako hořčík, vápník, železo.

 

Základní specifikace
Složení 100% cherry rajčata
Země původu Německo
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu
Velikost nespecifikované
Úprava půlky
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se rajčata suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Použití

  • jako zdravá pochoutka
  • do salátů
  • do špaget
  • do dresinků
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Cherry rajčata nejsou jediná zelenina, kterou jsme pro vás nechali mrazem usušit. Co tak zkusit plátky česneku, nebo brokolici?

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1496 kJ / 357 kcal
Tuky 10,8 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 42 g
z toho cukry 42 g
Vláknina 15,3 g
Bílkoviny 15,3 g
Sůl 2,965 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník 100 mg
Fosfor 340 mg
Draslík 2876 mg
Sodík 94 mg
Hořčík 175 mg
Vitamín C 137 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: