Cherry rajčata lyofilizovaná (mrazem sušená)
Související produkty
Detailní popis produktu
Cherry rajčata lyofilizovaná (mrazem sušená)
Informace a výživové hodnoty
Cherry rajčata patří mezi oblíbenou zeleninu a v našem jídelníčku se objevují velmi často. Používáme je především do salátů, špaget, polévky nebo si na nich jen tak pochutnáme v celku. Jelikož se snažíme vám stále přinášet něco nového a chutného, nechali jsme pro vás rajčata mrazem usušit. Jsou stále stejně dobrá, plná původních živin, akorát bez vody, které jsme se sušením zbavili. Šťavnatou konzistenci nahradila křupavá. Taková cherry rajčata si můžete přidat do salátů, rozemlít na koření, přidat do omáček či jen tak si na nich pochutnat u televize.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky zůstaly v rajčatech zachovány.
- Jsou pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
- Jsou bez cukru a jiných aditiv.
- Mají příjemná křupavá konzistenci.
- Jsou bohatá na vitamíny B, C, K, kyselinu listovou a minerální látky jako hořčík, vápník, železo.
Složení | 100% cherry rajčata |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | půlky |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se rajčata suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Cherry rajčata nejsou jediná zelenina, kterou jsme pro vás nechali mrazem usušit. Co tak zkusit plátky česneku, nebo brokolici?
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1496 kJ / 357 kcal |
Tuky | 10,8 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 42 g |
z toho cukry | 42 g |
Vláknina | 15,3 g |
Bílkoviny | 15,3 g |
Sůl | 2,965 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 100 mg |
Fosfor | 340 mg |
Draslík | 2876 mg |
Sodík | 94 mg |
Hořčík | 175 mg |
Vitamín C | 137 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.