Chaga sušená

317 Kč 276 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Že jste ještě nikdy neslyšeli o čaze? Nezoufejte, nejsem taková celebrita, jakou bych klidně být mohla! Vevnitř mám krásně rezavou barvu, a proto jsem v Česku známá jako rezavec.

          • intenzivní chuť
          • bez přidaných látek, konzervantů
          • nejvyšší kvalita

Detailní informace

100g
Skladem
317 Kč
276 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Chaga sušená

Informace a výživové hodnoty

Čaga je houba napadající kůry stromů, která se vyskytuje převážně v chladnějším a tmavším prostředí, například na Sibiři či ve státech severní Evropy. Čaga na první pohled připomíná spálené dřevo, je černá, tvrdá a popraskaná. Uvnitř má však krásné žlutohnědé až rezavé zbarvení. Kdysi ji lidé popíjeli ve formě čaje a díky ní věřili v dlouhověkost, pomáhá také zklidnit trávicí trakt. V kuchyni má všestranné využití a hodí se do každé polévky či omáčky. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Balení obsahuje sušené drcené plodnice.
  2. Má vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů.
  3. Pochází z kontrolovaného pěstování.
  4. Hodí se pro přípravu odvaru či tinktury.
  5. Sbírá se ručně.

 

Základní specifikace
Složení 100% chaga
Země výroby ČR
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení papírová krabička
Velikost nespecifikované
Úprava sušené houby
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, sušené suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Proč právě houby?

Ne nadarmo se říká, že houby jsou darem přírody, jsou totiž plné prospěšných látek pro naše tělo. Jsou cenným zdrojem bílkovin a vlákniny a naopak mají nízký obsah sacharidů a tuku. Představují tak ideální dietní potravinu. Mezi nejvýznamnější polysacharidy patří glukany, které posilují imunitní systém a působí antimikrobiálně a protizánětlivě. Také obsahují chitin, který je pro naše tělo nerozpustitelný polysacharid. Ten projde tělem neporušen, což na jednu stranu tělo zatěžuje, ale na druhou stranu postupně zlepšuje trávení a celkovou peristaltiku střev. Z mikroživin jsou houby bohaté na vitaminy skupiny A, B (B1, B2, B3, B9), C, D, E a K a z minerálních látek zejména na sodík, draslík, mangan, vápník, fosfor a síru.

 

Použití

  • do polévek 
  • na ochucení masa
  • do omáček
  • do salátů
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Máte chuť si svůj pokrm jemně okořenit? Nechali jsme pro vás houby pomlít na prášek!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie  kJ /  kcal
Tuky  g
z toho nasycené mastné kyseliny  g
Sacharidy  g
z toho cukry  g
Bílkoviny  g
Sůl  g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Hořčík  mg
Selen  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: