Česnek lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

213 Kč 185 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejprve mě nakrájeli, usušili mrazem a nakonec rozdrtili na prach! Chutnám, voním a pálím stejně jako čerstvá verze! Nemůžu se dočkat, až se mnou budeš dochucovat každou omáčku a polévku, kterou uvaříš!

Detailní informace

100g
Skladem
213 Kč
185 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Česnek lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

Informace a výživové hodnoty

Česnek, který již nemusíte loupat a vymačkávat? Ano, prosím! Náš česnek pochází z Česka, a tak jsme moc rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Česnek je mrazem sušený a následně rozdrcený, což mu na jeho schopnosti pálit – vypálit neubírá. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého česneku neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Díky lyofilizaci se tak prášek rychle nepokazí a také se snadněji skladuje. Jelikož jde o domácí produkt, od pěstování až po sušení si kvalitu můžeme osobně zkontrolovat. Česnek je bez přidaného cukru či jiných aditiv, také na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek
  3. přirozeně nacházející alicin má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť
  4. alicin působí antioxidačně, protizánětlivě a také snižuje krevní tlak
  5. mimo jiné je česnek bohatý na vitamíny a minerální látky jako jsou mangan a selen

 

Základní specifikace
Složení 100% česnekový prášek
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu  
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se česnek suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se česnek vařil při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než lyofilizované plátky česneku. Následně je česnek rozdrcený na prášek.

 

Použití

  • na ochucení masa
  • do omáček
  • do polévek
  • do dresinků
  • všeobecně jako koření

 

Tip

Pokud si chcete na česneku pochutnat, máme ho i v celé formě!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 532kJ / 127 kcal
Tuky 0,27 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 25 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 2 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 181 mg
Fosfor 153 mg
Draslík 401 mg
Sodík 17 mg
Hořčík 25 mg
Selen 14,2 µg
Vitamín C 31,2 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: