Česnek lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

311 Kč 270 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Nejprve mě nakrájeli, usušili mrazem a nakonec rozdrtili na prach! Chutnám, voním a pálím stejně jako čerstvá verze! Nemůžu se dočkat, až se mnou budeš dochucovat každou omáčku a polévku, kterou uvaříš!

          • v plátcích nás mají také, podívej!
          • RAW = surovina byla zpracována do teploty 42 °C, živá strava
          • snadno se skladuje (pokojová teplota, v suchu, bez přístupu kyslíku)

Detailní informace

100g
Skladem
311 Kč
270 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Česnek lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

Informace a výživové hodnoty

Česnek, který již nemusíte loupat a vymačkávat? Ano, prosím! Náš česnek pochází z Česka, a tak jsme moc rádi, že můžeme podpořit domácí výrobu. Česnek je mrazem sušený a následně rozdrcený, což mu na jeho schopnosti pálit – vypálit neubírá. Nutričně, chutí a vůní se od čerstvého česneku neliší, akorát je zbaven veškeré vody. Díky lyofilizaci se tak prášek rychle nepokazí a také se snadněji skladuje. Jelikož jde o domácí produkt, od pěstování až po sušení si kvalitu můžeme osobně zkontrolovat. Česnek je bez přidaného cukru či jiných aditiv, na jeho pěstování nebyly použity žádné fytohormony, pesticidy či herbicidy.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Pěstované bez fytohormonů, pesticidů a dalších chemických látek.
  3. Přirozeně nacházející alicin má významné zdravotní účinky, ale také je zodpovědný za štiplavou chuť.
  4. Alicin působí antioxidačně, protizánětlivě a také snižuje krevní tlak.
  5. Mimo jiné je česnek bohatý na vitamíny a minerální látky jako jsou mangan a selen.

 

Základní specifikace
Složení 100% česnekový prášek
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu  
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžeme mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se česnek suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně je česnek rozdrcený na prášek.

 

Tip

Pokud si chcete na česneku pochutnat, máme ho i ve formě plátků!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 532kJ / 127 kcal
Tuky 0,27 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0 g
Sacharidy 25 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 2 g
Bílkoviny 6 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník 181 mg
Fosfor 153 mg
Draslík 401 mg
Sodík 17 mg
Hořčík 25 mg
Selen 14,2 µg
Vitamín C 31,2 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole: