Červený rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)
Související produkty
Detailní popis produktu
Červený rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)
Informace a výživové hodnoty
Pořádně křupavý, příjemně kyselý a dokonale vypadající. K tomu všemu pořádná zásobárna vitamínu C! To všechno je náš červený lyofilizovaný rybíz. Jedna hrst vám pokryje celou doporučenou denní dávku vitamínu C. Ať už si jej přidáte do kaše, smoothie nebo třeba do dortu, rybíz vašemu pokrmu dodá neodolatelnou barvu a svěží chuť.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerály jsou zachovány.
- Byl pěstovaný bez použití fytohormonů a pesticidů.
- Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny.
- Obsahuje velké množství vitamínu C, vápníku a hořčíku.
- Skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.
Složení | 100% červený rybíz |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikováno |
Úprava | lyofilizovaný černý rybíz celý |
Obchodní třída | nespecifikováno |
Odrůda | nespecifikováno |
Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak se rybíz suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si červený rybíz do sváčonosiče a budete jej mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ /kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.