Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Červený rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

od 127 Kč od 110 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Že mě znáš ze své letní zahrádky? V této podobě jsi mě ale ještě určitě neměl, a to je třeba rychle napravit. Nejen, že jsem si zachoval svou skvělou kyselou chuť, ale k tomu i křupu! Tak na co ještě čekáš?

          • 100% mrazem sušené ovoce
          • vhodné do dezertů a na zdobení zákusků
          • poctivá chuť rybízu bez přidaných cukrů a aditiv

Detailní informace

100g
Skladem
127 Kč
110 Kč bez DPH
500g
Skladem
544 Kč
473 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Červený rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

Informace a výživové hodnoty 

Pořádně křupavý, příjemně kyselý a dokonale vypadající. K tomu všemu pořádná zásobárna vitamínu C! To všechno je náš červený lyofilizovaný rybíz. Jedna hrst vám pokryje celou doporučenou denní dávku vitamínu C. Ať už si jej přidáte do kaše, smoothie nebo třeba do dortu, rybíz vašemu pokrmu dodá neodolatelnou barvu a svěží chuť. 

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerály jsou zachovány.
  2. Byl pěstovaný bez použití fytohormonů a pesticidů.
  3. Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny.
  4. Obsahuje velké množství vitamínu C, vápníku a hořčíku.
  5. Skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu.

Základní specifikace
Složení 100% červený rybíz
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. 
Země původu Německo
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikováno
Úprava lyofilizovaný černý rybíz celý
Obchodní třída nespecifikováno
Odrůda nespecifikováno

 

 
 
Poznámka nákupčího

Ještě si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní. 

 

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabalte si červený rybíz do sváčonosiče a budete jej mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie kJ /kcal 
Tuky g
z toho nasycené mastné kyseliny g
Sacharidy g
z toho cukry g
Vláknina g
Bílkoviny g
Sůl g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník mg
Železo mg
Hořčík mg
Fosfor mg
Draslík mg
Sodík mg
Vitamín C mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: