Červené přírodní barvivo tekuté
Související produkty
Detailní popis produktu
Červené přírodní barvivo tekuté
Informace a výživové hodnoty
Přírodní barviva jsou ve srovnání s těmi umělými výrazně méně zářivá, na druhou stranu však neobsahují žádná umělá éčka ani konzervanty. Barviva slouží pro potravinářské účely, dodávají barvu vašim výtvorům, avšak neovlivňují jejich chuť. Naše červené barvivo se získává z červené řepy. Je vhodné i pro vegany a díky tekuté konzistenci zamezuje tvorbě otravných hrudek. Barevné pečení ještě nikdy nebylo tak snadné!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Čistě přírodní barvivo.
- Vhodné pro vegany.
- Neobsahuje žádná umělá éčka.
- Ovlivňuje pouze barvu, ne chuť.
- Složené pouze z betaninu (E162) získaného z červené řepy.
Složení | 100% přírodní barvivo z červené řepy |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země původu | Velká Británie |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s vlhkostí vzduchu do 70 %, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | skleněná lahvička |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | tekuté barvivo |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Zatím si na mě nenašel čas, ale určitě sem co nejdříve něco doplní.
Jak skladovat barviva?
Přírodní barviva skladujte ve tmě a v suchu. Nikdy je nevystavujte teplu a silnému světlu, jelikož by tím mohla být ovlivněna a jejich vlastnosti by se mohly změnit až na zdraví neprospěšné. Před použitím protřepejte.
Jaký je rozdíl mezi umělými a přírodními barvivy?
Umělá barviva se získávají ze surovin anorganického neboli "neživého" původu. Použití těchto barviv je velmi přísně kontrolováno. U některých potravin se proto umělá barviva nesmí vůbec používat, u ostatních potravin je zákonem stanovený bezpečný limit. V procesu tvorby barviv s přírodním původem by při přípravě neměly být použity žádné chemikálie ani umělé konzervanty. Takové barvivo je možné připravit i přímo doma v kuchyni, v menším množství vody jednoduše vyvařte potravinu s přirozeně silným zbarvením (např. červenou řepu, mrkev či maliny a borůvky) a hustou tekutinu následně přidávejte do vybraných pokrmů. Takto připravené barvivo byste měli zkonzumovat do dvou týdnů. Pro zajištění delší životnosti barviva můžete přidat citrónovou šťávu, která působí jako přírodní konzervant. Pro výrobu sušeného barviva je nutné surovinu lyofilizovat a rozdrtit, v tomto případě se však zachová mnohem výraznější chuť potraviny. Tato přírodní barviva mnohokrát přebírají názvy po svých čerstvých rodičích - například žluté barvivo kurkumin získalo jméno podle kurkumy.
Tip
Pokud se chystáte péct, vyzkoušejte i naše 100% ořechové mouky, pasty anebo koláč ozdobte lyofilizovaným ovocem.
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | kJ / kcal |
Tuky | g |
z toho nasycené mastné kyseliny | g |
Sacharidy | g |
z toho cukry | g |
Vláknina | g |
Bílkoviny | g |
Sůl | g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.