Certifikáty

Non-GMO certifikace

  GMO – co? GMO neboli genetická modifikace organismů je již dlouhá desetiletí zdrojem vášnivých diskusí. Pro někoho jde o citelný zásah do přirozeného růstu organismů, pro jiné o metodu šlechtění. Mezi nejvíce diskutovaná rizika GMO patří např...

Certifikace ISO 9001

  Certifikace ISO 9001 je vlastně soubor standardů a požadavků, které se zaměřují na management kvality. Je součástí mezinárodních standardů, které vydává Mezinárodní organizace pro standardizaci ISO (International Organization for Standardizat...

Certifikát HACCP

  Certifikace HACCP je zkratka pocházející z anglického názvu Hazard Analysis Critical Control Points, česky „analýza nebezpečí a kritické kontrolní body“. V češtině a zejména v potravinářském odvětví se občas nesetkáte se zkratkou HACCP, ale s...

Raisetrade: Spravedlivá cena čokolády

  Určitě to znáte, máte chuť na něco sladkého, a tak sáhnete po čokoládě. Přemýšleli jste ale někdy nad tím, odkud čokoláda, kterou tak rádi mlsáte, pochází? Podívejte se dnes s námi, co znamená označení Raisetrade a proč bychom mu měli věnovat...

BIO potraviny a ekologické zemědělství

  Nálepky bio, eko nebo organic vidíte na obalech každou chvíli. Jaký je mezi takto označenými potravinami rozdíl a co to vlastně znamená v praxi? Pojďme se podívat, co znamená, když je potravina označená jako bio nebo organic, a jak je to s po...

Fairtrade

  Označení potravin FAIRTRADE zaručuje, že daný produkt splňuje určité sociální, environmentální a ekonomické standardy při obchodování. Smyslem je snaha poskytnout zemědělcům, řemeslníkům nebo dalším zaměstnancům ve všech zemích světa odpovída...