Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

83 Kč 72 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem černý, kyselý a zdravý. Svou barvou a chutí vyniknu všude, kam mě přidáš. Nejprve mě usušili mrazem a potom pomleli na prášek, abys mě mohl bez problémů používat i v kuchyni.

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaného cukru a aditiv
          • vhodné do smoothies, snídaňových kaší, jogurtů a na zdobení dezertů
          • v celku mě mají také, podívej!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
83 Kč
72 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

Informace a výživové hodnoty

Rádi z kvality těžíme co nejvíce, proto jsme se rozhodli náš lyofilizovaný rybíz rozdrtit na prášek! Je skvělou přísadou při pečení i nepečení, nebo se také hodí do smoothie. Díky vysokému obsahu vitamínu C prášek chutná příjemně kysele a intenzivní barva krásně zbarví do fialova nejeden krém či polevu. Prášek se vyrábí drcením lyofilizovaného rybízu bez přídavku cukru či jiných aditiv.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány
  2. bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek
  3. bez přídavku cukru a jiných aditiv
  4. obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku
  5. prášek je také ideálním přírodním barvivem

 

Základní specifikace
Složení 100% černý rybíz prášek
Země původu Německo
Trvanlivost 3-8 měsíců
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

"Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu, jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 g ovoce vzali a rozmixovali jej na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry navíc, ani příměsi – jen 100 g čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby Vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci jídel. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré. "
 

 

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100°C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se rybíz vařil při 100°C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl spíše spálenina než kusy rybízu. Následně se rybíz drtí na prášek.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies, ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do polev či zmrzliny

 

Tip

Pokud máte chuť si na rybízu pokřoupat, máme ho i v celku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1152 kJ / 275 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
Sacharidy 32,6 g
z toho cukry 32,6 g
Vláknina 35,2 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník 85 mg
Železo 3 mg
Hořčík 33 mg
Fosfor 90 mg
Draslík 672 mg
Sodík 12 mg
Vitamín C 102 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: