Prodejny jsou otevřeny každý všední den 9:00-18:00 a v sobotu 9:00-12:00. Moc se na vás těšíme!

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

94 Kč 82 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Jsem černý, kyselý a zdravý. Svou barvou a chutí vyniknu všude, kam mě přidáš. Nejprve mě usušili mrazem a potom pomleli na prášek, abys mě mohl bez problémů používat i v kuchyni. Tak které Tvé jídlo vylepším jako první?

          • 100% rozdrcené mrazem sušené ovoce bez přidaného cukru a aditiv
          • vhodné do smoothies, snídaňových kaší, jogurtů a na zdobení dezertů
          • v celku mě mají také, podívej!

Detailní informace

100g
Vyprodáno
94 Kč
82 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek

Informace a výživové hodnoty

Rádi z kvality těžíme co nejvíce, proto jsme se rozhodli náš lyofilizovaný rybíz rozdrtit na prášek! Je skvělou přísadou při pečení i nepečení, nebo se také hodí do smoothie. Díky vysokému obsahu vitamínu C prášek chutná příjemně kysele a intenzivní barva krásně zbarví do fialova nejeden krém či polevu. Prášek se vyrábí drcením lyofilizovaného rybízu bez přídavku cukru či jiných aditiv.

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
  2. Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
  3. Bez přídavku cukru a jiných aditiv.
  4. Obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku.
  5. Prášek je také ideálním přírodním barvivem.

 

Základní specifikace
Složení 100% černý rybíz prášek
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. 
Země původu Německo
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení sušení mrazem ve vakuu 
Velikost nespecifikované
Úprava prášek
Obchodní třída prémiová kvalita
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu, jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali je na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry navíc, ani příměsi – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci dezertů. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
 

 

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se rybíz drtí na prášek.

 

Tip

Pokud máte chuť si na rybízu pokřupat, máme ho i v celku!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 1152 kJ / 275 kcal
Tuky 1,1 g
z toho nasycené mastné kyseliny 0,13 g
Sacharidy 32,6 g
z toho cukry 32,6 g
Vláknina 35,2 g
Bílkoviny 6,6 g
Sůl 0,2 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty  na 100 g
Vápník 85 mg
Železo 3 mg
Hořčík 33 mg
Fosfor 90 mg
Draslík 672 mg
Sodík 12 mg
Vitamín C 102 mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: