Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek
Související produkty
Detailní popis produktu
Černý rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený) prášek
Informace a výživové hodnoty
Rádi z kvality těžíme co nejvíce, proto jsme se rozhodli náš lyofilizovaný rybíz rozdrtit na prášek! Je skvělou přísadou při pečení i nepečení, nebo se také hodí do smoothie. Díky vysokému obsahu vitamínu C prášek chutná příjemně kysele a intenzivní barva krásně zbarví do fialova nejeden krém či polevu. Prášek se vyrábí drcením lyofilizovaného rybízu bez přídavku cukru či jiných aditiv.
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Všechny živiny, vitamíny a minerální látky jsou zachovány.
- Bez použití fytohormonů, pesticidů nebo jiných chemický látek.
- Bez přídavku cukru a jiných aditiv.
- Obsahuje velké množství vitamínu C, vlákniny a hořčíku.
- Prášek je také ideálním přírodním barvivem.
Složení | 100% černý rybíz prášek |
Země původu | Německo |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Typ sušení | sušení mrazem ve vakuu |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | prášek |
Obchodní třída | prémiová kvalita |
Odrůda | nespecifikované |
„Ovocný prášek není pouze barvivo nebo dochucovadlo. Balení tohoto produktu má stejnou hodnotu, jako stejně velká balení mrazem sušených plodů. Jak to? Protože jsme 100 gramů ovoce vzali a rozmixovali je na prach. Žádná aditiva, žádné konzervanty, žádné cukry navíc, ani příměsi – jen 100 gramů čistého ovocného prášku se všemi živinami a vitamíny. Ne vždy si můžete jogurt obohatit čerstvým ovocem kvůli sezónnosti nebo ochutit krém do dortu tak, aby vám kvůli ovocné složce nezměnil texturu a konzistenci. Do jogurtu, do dortu, do bábovky, do kaše, do smoothie nebo jako dekoraci dezertů. Prášky barví podle druhu ovoce a síly jejich přírodního pigmentu. Je to bez práce, odpadu, zbytečných konzervantů a nekazí se na rozdíl od ovocných šťáv a pyré.“
Jak se rybíz suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný. Následně se rybíz drtí na prášek.
Použití
- zdravé mlsání
- do smoothies, ovesných kaší
- vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
- příprava a zdobení dezertů
- do polev či zmrzliny
Tip
Pokud máte chuť si na rybízu pokřupat, máme ho i v celku!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 1152 kJ / 275 kcal |
Tuky | 1,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0,13 g |
Sacharidy | 32,6 g |
z toho cukry | 32,6 g |
Vláknina | 35,2 g |
Bílkoviny | 6,6 g |
Sůl | 0,2 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | 85 mg |
Železo | 3 mg |
Hořčík | 33 mg |
Fosfor | 90 mg |
Draslík | 672 mg |
Sodík | 12 mg |
Vitamín C | 102 mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.