Černý rybíz v dračí čokoládě

Náš produkt
284 Kč 247 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chutnám kysele! Ale aby toho nebylo málo, obalili mě ve sladké bílé čokoládě a posypali magickým dračím prachem. Spolu jsme perfektní kombinace, která zatočí Tvými smysly tak, že se po nás jen zapráší!

Detailní informace

500g
Skladem
284 Kč
247 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černý rybíz v dračí čokoládě

Informace a výživové hodnoty 

Chutnému kyselému rybízu tedy sladkost trochu pochyběla, ale o tu se teď postará kvalitní bílá čokoláda od nás, z Česka. Přece jen, jedna vrstva čokolády je málo, a tak jsme spolu s další vrstvou přidali i trochu jemného dračího prášku pro zvýraznění chuti a barvy. Nemusíte si vyčítat čokoládu, protože rybíz a dračí ovoce jsou zcela zdravé – šetrně sušené lyofilizací. Budete si olizovat prsty, a to doslova, protože trochu špiní!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny rybízu jsou zachovány.
  2. Bez umělých barviv a dochucovadel.
  3. Příjemná křupavá konzistence.
  4. Před zmrazením byl pečlivě dozrálý.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvého, skladuje se při pokojové teplotě. 
 

Poznámka nákupčího

Rybíz sušený mrazem si podle mě zaslouží více pozornosti než jako obyčejná kulička v pytlíku. Poslali jsme ho proto do dražovny v Rýmařově, nechali ho obalit v bílé čokoládě a špetce prášku z dračího ovoce a výsledek? Super sladkokyselý a výrazně aromatický kousek ovoce. Tuhle variantu rybízu už jen tak nepřehlédnete a co víc, určitě ji můžete čekat v novém jarním MYXu!

 

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabalte si rybíz do sváčonosiče a můžete ho mít vždy a všude po ruce!


 

Doplňkové parametry

Kategorie: SUŠENÉ OVOCE
Aditiva: Bez umělých barviv, Bez umělých konzervantů
Dieta: Bez lepku
Surovina: Rybíz
Zpracování: V bílé čokoládě
Základní specifikace: #oddelovac#
Složení: bílá 29% čokoláda (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sójový lecitin a polyglycerolpolyricinoleát, vanilkový extrakt Bourbon Madagascar) 73 %, černý rybíz lyofilizovaný 24 %, lyofilizovaný prášek borůvka a dračí ovoce 3 %
Alergeny: Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku a SO2.
Země původu: Česká republika
Trvanlivost: 3–8 měsíců
Skladování: do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením
Balení: znovuuzavíratelný ZIP sáček
Typ sušení: -
Velikost: -
Úprava: dražované lyofilizované ovoce
Obchodní třída: -
Odrůda: -
Makroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Energetická hodnota: 2003 kJ / 478 kcal
Tuky: 24,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 15 g
Sacharidy: 52,7 g
z toho cukry: 52,7 g
Vláknina: 6,9 g
Bílkoviny: 4,8 g
Sůl: 0,25 g
Mikroživiny ve 100 g: #oddelovac#
Vápník: -
Železo: -
Hořčík: -
Fosfor: -
Draslík: -
Sodík: -
Zinek: -
Měď: -
Selen: -
Vitamín C: -
Vitamín B6: -

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
3x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
I Avatar autora | 9.7.2021
Nečekala jsem, že to bude až tak moc dobré! Jsou návykové :-)
5
TB Avatar autora | 10.1.2021
Po této mňamce se mohu utlouct! Nejdřív jemná kyselost při rozkousnutí rybízu a nakonec sladká bílá čokoláda. Opravdu boží... :)
5
M Avatar autora | 20.5.2020
Bála jsem se, že to bude moc kyselý.. Čokoláda je dost sladká a rybíz trochu přebíjí, není tam moc cítit.. Ale i tak je to moc dobré, jak ochutnáte jednu kuličku tak už nedokážete přestat, mňam..