Černý rybíz v dračí čokoládě

Náš produkt
284 Kč 247 Kč bez DPH

Zvolte variantu

Chutnám kysele! Ale aby toho nebylo málo, obalili mě ve sladké bílé čokoládě a posypali magickým dračím prachem. Spolu jsme perfektní kombinace, která zatočí Tvými smysly tak, že se po nás jen zapráší!

Detailní informace

500g
Skladem
284 Kč
247 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černý rybíz v dračí čokoládě

Informace a výživové hodnoty 

Chutnému kyselému rybízu tedy sladkost trochu pochyběla, ale o tu se teď postará kvalitní bílá čokoláda od nás, z Česka. Přece jen, jedna vrstva čokolády je málo, a tak jsme spolu s další vrstvou přidali i trochu jemného dračího prášku pro zvýraznění chuti a barvy. Nemusíte si vyčítat čokoládu, protože rybíz a dračí ovoce jsou zcela zdravé – šetrně sušené lyofilizací. Budete si olizovat prsty, a to doslova, protože trochu špiní!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. Živiny rybízu jsou zachovány.
  2. Bez umělých barviv a dochucovadel.
  3. Příjemná křupavá konzistence.
  4. Před zmrazením byl pečlivě dozrálý.
  5. Skladování je jednodušší než u čerstvého, skladuje se při pokojové teplotě.

 

Základní specifikace
Složení černý rybíz lyofilizovaný, bílá čokoláda z ČR (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sojový lecitin, polyglycerol-polyricin-oleát, vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR), dračí ovoce prášek (pitahaya)
Alergeny Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2.
Země původu Česká republika
Trvanlivost 3–8 měsíců
Skladování do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu,
chraňte před přímým slunečním zářením
Balení znovuuzavíratelný ZIP sáček
Velikost nespecifikované
Úprava dražovaný rybíz
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Rybíz sušený mrazem si podle mě zaslouží více pozornosti než jako obyčejná kulička v pytlíku. Poslali jsme ho proto do dražovny v Rýmařově, nechali ho obalit v bílé čokoládě a špetce prášku z dračího ovoce a výsledek? Super sladkokyselý a výrazně aromatický kousek ovoce. Tuhle variantu rybízu už jen tak nepřehlédnete a co víc, určitě ji můžete čekat v novém jarním MYXu!

 

Jak se rybíz suší mrazem?

Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.

 

Tip

Zabalte si rybíz do sváčonosiče a můžete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 2003 kJ / 478 kcal
Tuky 24,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 15 g
Sacharidy 52,7 g
z toho cukry 52,7 g
Vláknina 6,9 g
Bílkoviny 4,8 g
Sůl 0,25 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Hořčík  mg
Fosfor  mg
Draslík  mg
Sodík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
5
2x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
TB Avatar autora | 10.1.2021
Po této mňamce se mohu utlouct! Nejdřív jemná kyselost při rozkousnutí rybízu a nakonec sladká bílá čokoláda. Opravdu boží... :)
5
M Avatar autora | 20.5.2020
Bála jsem se, že to bude moc kyselý.. Čokoláda je dost sladká a rybíz trochu přebíjí, není tam moc cítit.. Ale i tak je to moc dobré, jak ochutnáte jednu kuličku tak už nedokážete přestat, mňam..