Černý rybíz v dračí čokoládě
Související produkty
Detailní popis produktu
Černý rybíz v dračí čokoládě
Informace a výživové hodnoty
Chutnému kyselému rybízu tedy sladkost trochu pochyběla, ale o tu se teď postará kvalitní bílá čokoláda od nás, z Česka. Přece jen, jedna vrstva čokolády je málo, a tak jsme spolu s další vrstvou přidali i trochu jemného dračího prášku pro zvýraznění chuti a barvy. Nemusíte si vyčítat čokoládu, protože rybíz a dračí ovoce jsou zcela zdravé – šetrně sušené lyofilizací. Budete si olizovat prsty, a to doslova, protože trochu špiní!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Živiny rybízu jsou zachovány.
- Bez umělých barviv a dochucovadel.
- Příjemná křupavá konzistence.
- Před zmrazením byl pečlivě dozrálý.
- Skladování je jednodušší než u čerstvého, skladuje se při pokojové teplotě.
Složení | černý rybíz lyofilizovaný, bílá čokoláda z ČR (cukr, kakaové máslo, sušené plnotučné mléko, sušená syrovátka, emulgátor: sojový lecitin, polyglycerol-polyricin-oleát, vanilkový extrakt BOURBON MADAGASCAR), dračí ovoce prášek (pitahaya) |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. Může obsahovat stopy arašídů a dalších skořápkových plodů, sezamu, lepku, mléka a SO2. |
Země původu | Česká republika |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | znovuuzavíratelný ZIP sáček |
Velikost | nespecifikované |
Úprava | dražovaný rybíz |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
"Rybíz sušený mrazem si podle mě zaslouží více pozornosti než jako obyčejná kulička v pytlíku. Poslali jsme ho proto do dražovny v Rýmařově, nechali ho obalit v bílé čokoládě a špetce prášku z dračího ovoce a výsledek? Super sladkokyselý a výrazně aromatický kousek ovoce. Tuhle variantu rybízu už jen tak nepřehlédnete a co víc, určitě ji můžete čekat v novém jarním MYXu!"
Jak se rybíz suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách −55 až −100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si rybíz do produktivní krabičky a můžete ho mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 2003 kJ / 478 kcal |
Tuky | 24,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 15 g |
Sacharidy | 52,7 g |
z toho cukry | 52,7 g |
Vláknina | 6,9 g |
Bílkoviny | 4,8 g |
Sůl | 0,25 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Hořčík | mg |
Fosfor | mg |
Draslík | mg |
Sodík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.