Černý a červený rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)
Související produkty
Detailní popis produktu
Černý a červený rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)
Informace a výživové hodnoty
Kyselost červeného a sladkost černého rybízu v jednom balení. Každý z rybízů obsahuje vysoké množství vitamínu C, draslíku a hořčíku, avšak černý rybíz oproti červenému několikanásobně vede. Přidejte si bobule rybízu do jogurtu, kaše nebo jimi ozdobte dezert a dodejte pokrmům příjemnou kyselost. Speciální technologií je rybíz šetrně sušený mrazem, takže si zachová svoji chuť, vůni a nutriční látky. Díky této formě zpracování chutná skoro jako čerstvý, jen je křupavější!
5 věcí, které jste o surovině nevěděli
- Obsahuje množství rychlých sacharidů a vysoký obsah vlákniny.
- Přidáním vody se surovina z části rehydratuje.
- Černý rybíz obsahuje rutin, který může příznivě působit na pružnost cév.
- Je příjemně křupavý a kyselý.
- Jsou zdrojem téměř stejných nutričních hodnot, jak získáváme z čerstvých plodů.
Složení | 100% rybíz |
Alergeny | Alergeny jsou vyznačeny podtržením. |
Země výroby | Litva |
Trvanlivost | 3–8 měsíců |
Skladování | do 22 °C s nulovou vlhkostí vzduchu, chraňte před přímým slunečním zářením |
Balení | dóza s víčkem |
Typ sušení | sušení mrazem |
Velikost | 25 g |
Úprava | celé kousky |
Obchodní třída | nespecifikované |
Odrůda | nespecifikované |
Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě!
Jak se suroviny suší mrazem?
Lyofilizace neboli sušení mrazem je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody při nízké teplotě a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na fázi kapalnou (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí při teplotách -55 až -100 °C a při tlaku o několik stovek pascalů nižším, než je ten normální – atmosférický. Kdybychom při sušení nezajistili dostatečně nízký tlak, dopadlo by to stejně, jako bychom suroviny vařili při 100 °C – výsledný produkt by se připálil a ztratil veškeré vlastnosti, díky kterým je tak jedinečný.
Tip
Zabalte si rybíz do produktivní krabičky a budete ho mít vždy a všude po ruce!
Výživové hodnoty | na 100 g |
Energie | 321 kJ / 1336 kcal |
Tuky | 9,3 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 2,8 g |
Sacharidy | 65,2 g |
z toho cukry | 35 g |
Vláknina | 29,1 g |
Bílkoviny | 8,6 g |
Sůl | 0 g |
Výživové hodnoty | na 100 g |
Vápník | mg |
Železo | mg |
Draslík | mg |
Vitamín C | mg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.