Černý a červený rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

99 Kč 86 Kč bez DPH

Zvolte variantu

V létě mě možná máš na zahrádce, ale co když Tě přepadne chuť i mimo sezónu? Není problém! Ve Světě plodů mě najdeš kdykoli, a to jemně kyselého a příjemně křupavého. Tak už mě ochutnej!

          • 100% mrazem sušené ovoce
          • poctivá chuť rybízu bez přidaných cukrů a aditiv
          • šetrné sušení zachová živiny a barvu

Detailní informace

25g
Skladem
99 Kč
86 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černý a červený rybíz lyofilizovaný (mrazem sušený)

Informace a výživové hodnoty

Kyselost červeného a sladkost černého rybízu v jednom balení. Každý z rybízů obsahuje vysoké množství vitamínu C, draslíku a hořčíku, avšak černý rybíz oproti červenému několikanásobně vede. Přidejte si bobule rybízu do jogurtu, kaše nebo jimi ozdobte dezert a dodejte pokrmům příjemnou kyselost. Speciální technologií je rybíz šetrně sušený mrazem, takže si zachová svoji chuť, vůni a nutriční látky. Díky této formě zpracování chutná skoro jako čerstvý, jen je křupavější!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. působí močopudně
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. černý rybíz obsahuje rutin, který zvyšuje pružnost cév
  4. příjemně křupe
  5. skladuje se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% rybíz
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 25 g
Úprava celé kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě!

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami −55 až −100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl jen připálenina.

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do smoothies a ovesných kaší
  • vhodné jako svačina do práce, do školy a na výlety
  • příprava a zdobení dezertů
  • do limonád a drinků

 

Tip

Zabalte si rybíz do produktivní krabičky a můžete ho mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 321 kJ / 1336 kcal
Tuky 9,3 g
z toho nasycené mastné kyseliny 2,8 g
Sacharidy 65,2 g
z toho cukry 35 g
Vláknina 29,1 g
Bílkoviny 8,6 g
Sůl 0 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: