Černé olivy lyofilizované (mrazem sušené) kousky

170 Kč 148 Kč bez DPH

Zvolte variantu

S námi můžeš experimentovat a ozdobit každé nudné jídlo! Jsme plné živin, antioxidantů i výjimečné chuti, kterou nám lyofilizace zanechala v plné kráse! S námi je i suchá nudle božskou manou!

Detailní informace

35g
Skladem
170 Kč
148 Kč bez DPH

Detailní popis produktu

Černé olivy lyofilizované (mrazem sušené) kousky

Informace a výživové hodnoty

Olivy v našich jídelníčcích běžně nefigurují, což je škoda! Jsou významným zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a působí také jako skvělý antioxidant. Ozvláštní Vaše jídla a jejich specifická chuť nepochybně zaujme. Speciální technologií byly olivy šetrně sušené mrazem, takže si zachovaly svoji chuť, vůni a nutriční látky. Díky tomu chutnají skoro jako čerstvé a příjemně křupou. Že u nás čerstvé olivy nejsou k sehnání a ty marinované v supermarketu za nic nestojí? Ty naše chutnají jako čerstvé, a můžete je tak mít k dispozici vždycky, když na ně dostanete chuť!

 

5 věcí, které jste o surovině nevěděli

  1. černé i zelené olivy jsou jeden druh, liší se pouze stupněm zralosti
  2. přidáním vody se surovina z části rehydratuje
  3. čerstvé obsahují 50 % oleje a 40 % vody
  4. před zmrazením poctivě dozrály
  5. skladují se do 15 °C s nulovou vlhkostí vzduchu

 

Základní specifikace
Složení 100% černé olivy
Země výroby Litva
Trvanlivost 3–8 měsíců
Balení dóza s víčkem
Typ sušení sušení mrazem
Velikost 35 g
Úprava olivy kousky
Obchodní třída nespecifikované
Odrůda nespecifikované

 

 
 
Poznámka nákupčího

Mrazem sušené suroviny vnímám jako budoucnost potravin. Jsou chuťově jako čerstvé, dají se částečně rehydratovat do původní podoby, zachovávají si nutriční hodnoty a v neposlední řadě jsou mnohonásobně skladnější a trvanlivější než v čerstvé podobě. Při dobrém skladování vydrží i roky, kdežto čerstvé ovoce a zelenina bez aditiv plesniví a kazí se už po pár dnech. Nezáleží tak na sezóně, lyofilizované suroviny můžu mít celý rok ve stejné kvalitě.

 

Jak se suroviny suší mrazem?

Lyofilizace, neboli sušení mrazem, je metoda založená na sublimaci zmrzlé vody za nízké teploty a tlaku. Právě v takových kontrolovaných podmínkách přestupuje voda z pevného skupenství (ledu) přímo do plynného (pára), aniž by došlo k přeměně na kapalnou fázi (voda). Proto se suroviny hluboko mrazí mezi teplotami -55 až -100 °C. Pokud by nebyl použit nízký tlak, tak by mohlo dojít přesně k tomu, co se děje, pokud by se suroviny vařily při 100 °C. Surovina by se spálila a výsledný produkt by byl připálenina. 

 

Použití

  • zdravé mlsání
  • do zeleninových smoothies a směsí koření
  • vhodné jako svačina do práce, do školy i na výlety
  • do polévky a omáčky
  • do salátu

 

Tip

Zabalte si olivy do produktivní krabičky a můžete ji mít vždy a všude po ruce!

 

Makroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Energie 500 kJ / 2100 kcal
Tuky 44 g
z toho nasycené mastné kyseliny 6,5 g
Sacharidy 10 g
z toho cukry 0 g
Vláknina 20 g
Bílkoviny 4 g
Sůl 8,7 g
Mikroživiny
Výživové hodnoty na 100 g
Vápník  mg
Železo  mg
Draslík  mg
Vitamín C  mg

 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: